Abete bije po vypadnutí so Slovenskom na poplach

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 13:28 • 2 min
Abete bije po vypadnutí so Slovenskom na poplach

Abete bije po vypadnutí so Slovenskom na poplach - Futbal Prezident Talianskej futbalovej federácie Giancarlo Abete vyzval na serióznu analýzu národného športu. Stalo sa tak po tom, čo Taliani na MS v Juhoafrickej prepublike prehrali so Slovenskom 2 3 a n

slovakia

left justify in out

img

Prezident Talianskej futbalovej federácie Giancarlo Abete vyzval na serióznu analýzu národného športu. Stalo sa tak po tom, čo Taliani na MS v Juhoafrickej prepublike prehrali so Slovenskom 2:3 a nepostúpili do osemfinále. "Squadra azzura" prvýkrát v histórii nevyhrala na šampionáte ani jeden zápas a v osemfinále bude chýbať po dlhých 36 rokoch. "Všetci si uvedomujeme dôležitosť futbalu v našej krajine a sklamali sme teraz desiatky miliónov fanúšikov," uviedol po štvrtkovej prehre Abete. "Musíme byť realisti, toto sú fakty. Musíme prehodnotiť štrukturálnu krízu v talianskom futbale," uviedol ďalej šéf federácie.
      Neúspešný obhajca titulu z roku 2006 prejde onedlho prvou zmenou. Tréner Marcello Lippi, ktorý pred štyrmi rokmi priviedol tím na výslnie a teraz sa s ním prepadol, končí a nahradí ho Cesare Prandelli. Ten povedie tím až do MS 2014. "Musíme vyvinúť stratégiu, ako začať odznova," vyhlásil Abete. "Už to chvíľu trvá. Máme povinnosť začať zase," dodal.
      Prandelliho čaká v reprezentácii omladenie, keďže deviati hráči z tímu na MS mali nad 30 rokov a kapitánom bol 36-ročný Fabio Cannavaro. "Prandelliho sme vybrali pre jeho schopnosti pracovať s mladými hráčmi," zdôvodnil výber kouča Abete.
      Abetemu sa ale nepozdáva vysoký počet cudzincov v Serii A, príkladom je Inter Miláno, ktorý vyhral Seriu A, Taliansky pohár a Ligu majstrov bez jediného Taliana v základnej zostave. "Toto nie je len taliansky problém, to je európsky problém," uviedol šéf federácie a dodal: "Nemáme dostatok hráčov s medzinárodnými skúsenosťami."       Prioritou je preto podľa neho výchova mladých hráčov a zlepšenie vzťahov medzi klubmi, trénermi a mládežníckymi programami. Pomôcť by mala aj Európa. "Európska únia a UEFA by si mali uvedomiť, v čom je problém, pretože ak nevieme šport posunúť ďalej, nezasiahne to len jednu či dve federácie, ale celý európsky futbal," uviedol Abete. "Už sme videli, koľko sa európske tímy trápia na týchto MS a ako sa darí Juhoameričanom," dodal Giancarlo Abete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies