A.BELOUSOVOVÁ: Aspoň cez MS by Sulík nemusel v noci vypínať osvetlenie hradu

NETKY.SK • 2 Máj 2011, 07:37 • 2 min
A.BELOUSOVOVÁ: Aspoň cez MS by Sulík nemusel v noci vypínať osvetlenie hradu

A.BELOUSOVOVÁ: Aspoň cez MS by Sulík nemusel v noci vypínať osvetlenie hradu

slovakia

left justify in out

img

Minimálne v priebehu Majstrovstiev sveta (MS) 2011 v hokeji by sa malo prestať šetriť na osvetlení bratislavského hradu, ktorý sa na základe rozhodnutia o úsporách prostriedkov parlamentu vždy o jednej v noci ponára do tmy. Pre TASR to uviedla poslankyňa NR SR Anna Belousovová.
      "Predseda Národnej rady (Richard Sulík, TASR) vrámci nejakých úsporných opatrení necháva vypínať osvetlenie hradu, ako dominanty, od jednej v noci do rána. Chcela by som apelovať na jeho zdravý rozum a podnikateľské cítenie," vyhlásila Belousovová. "Práve teraz by bolo dobré ukázať mesto turistom, ktorí budú sústredení nielen na hokejové zápasy, ale budú sa prechádzať po meste možno aj po jednej v noci a predstavte si, ako zhasne hrad. Pomyslia si, že kam to prišli," upozornila.
      Belousovová dodala, že veľká časť turistov už aj tak dochádza do Bratislavy cez viedenské letisko. "Prichádzajú do hlavného mesta stredoeurópskeho štátu, kde nedá ani priamo doletieť. A naoniec je tu ešte aj nočný režim hlavnej dominaty mesta - hradu," povedala. Pripomenula, že MS nie sú len športovou udalosťou, ale aj vynikajúcou príležitosťou propagovať Slovensko.
      Náklady na osvetlenie hradu sa ročne šplhali na desiatky tisíc eur. Národná rada sa ich preto rozhodla znížiť skrátením pôvodne celonočnej doby svietenia. "Napríklad hrad už nesvieti celú noc, ale len do jednej hodiny ráno, čo je ušetrených 38-tisíc eur, fontána pred budovou strieka menej, tiež 38-tisíc eur ušetrených," konštatoval Richard Sulík na svojom blogu 27. februára tohto roku.  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies