Abdul-Jabbar si rypol do Nowitzkého, vraj je nedominantný

NETKY.SK • 5 Február 2016, 15:30 • 2 min
Abdul-Jabbar si rypol do Nowitzkého, vraj je nedominantný

DALLAS - Podľa najlepšieho strelca v dejinách NBA Kareema-Abdula Jabbara (38 387 bodov) nebol nemecký basketbalista Dirk Nowitzki počas svojej kariéry dominantným hráčom.

slovakia

left justify in out

"Jeho strelu je veľmi ťažké zblokovať, ale v iných činnostiach nevynikal. Ak by k nebrániteľnému zakončeniu pridal doskoky, obranu či bloky, bol by všestrannejší a získal by viac uznania," vyhlásil Abdul-Jabbar počas svojej návštevy na George Mason University.

 

Nowitzki ako líder priviedol Dallas k titulu (2011) a získal pocty pre najužitočnejšieho hráča finále (2011) aj celej ligy (2007). Trinásťkrát ho nominovali na Zápas hviezd, štyrikrát sa ocitol v prvom All Star tíme sezóny, päťkrát v druhom a trikrát v treťom. Na konte má 28 906 bodov (priemer 22,1 na zápas).

 

"Nejdem sa púšťať do slovnej prestrelky. Tuším, že nie je veľkým fanúšikom mojej hry, čo je v poriadku. Domnievam sa, že v najlepších časoch kariéry, predovšetkým v útoku, som dominoval. Rešpektujem jeho názor, ale nesúhlasím s ním. Nemyslím si, že môžete mať v play-off kariérny priemer vyše 25 bodov a 10 doskokov a nebyť dominantný. Nemyslím si, že keď sa za osemnásť rokov vyšplháte v rebríčku strelcov na šieste miesto histórie, tak v nejakej fáze nie ste aspoň trochu dominantný," citovala Nowitzkého reakciu ESPN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies