Abdeslam podozrivý z účasti na parížskych útokoch odmietol vypovedať

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 13:53 • 2 min
Abdeslam podozrivý z účasti na parížskych útokoch odmietol vypovedať

PARÍŽ - Belgický občan Salah Abdeslam, podozrivý z účasti na teroristických útokoch, pri ktorých 13. novembra zahynulo v Paríži 130 ľudí, odmietol dnes pred francúzskym vyšetrovacím sudcom vypovedať. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Abdeslamovho právnika.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Neželal si dnes vypovedať," citovala Abdeslamovho právneho zástupcu Franka Bertona televízna stanica BFM-TV. Podľa Bertona bude Abdeslam vypovedať neskôr. Konkrétny termín však neuviedol.


Abdeslama previezli na súd v centre Paríža za prísnych bezpečnostných opatrení z väznice Fleury-Merogis na južnom predmestí francúzskej metropoly, kde bol umiestnený v samoväzbe s 24-hodinovým dozorom.


Salah Abdeslam (26) je považovaný za jediného ešte žijúceho člena teroristickej skupiny, ktorá vlani v novembri pri koordinovaných útokoch so strelnými zbraňami a výbušninami zavinila na rôznych miestach v Paríži smrť 130 ľuďom.


Abdeslama zadržala 18. marca v Bruseli belgická polícia; po niekoľkých týždňoch ho previezli do Francúzska, kde je trestne stíhaný za teroristické činy. Jeho presná úloha pri príprave a realizácii útokov v Paríži nie je zatiaľ celkom objasnená.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona