Abcházsko ponúklo vojenskú pomoc Sýrii

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 17:16 • 2 min
Abcházsko ponúklo vojenskú pomoc Sýrii

SOCHUMI - Na Ministerstve obrany Abcházska oznámili svoju pripravenosť poskytnúť pomoc Sýrii. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

"Ozbrojené sily Abcházska sú pripravené brániť sýrsky národ a poskytnúť mu pomoc s odborne vyškolenými špecialistami, vrátane letovej posádky," uviedli to vo vyhlásení na vojenskom oddelení republiky. 
     

Ako je uvedené v dokumente: "Počas mnohých rokov vykonáva Abcházsko dôležitú prácu na navráte etnických Abchazov, presídlených v 19. storočí v dôsledku vojny na Kaukaze, do krajín na Blízkom východe, do historickej vlasti".
     

"Ešte stále mnoho našich krajanov žije na území Sýrskej Arabskej Republiky a spolu s bratským sýrskym národom znášajú zverstvá teroristov a ich spolupáchateľov," je zdôraznené vo vyhláške .
   

Na Ministerstve obrany Abcházska taktiež odsúdili raketový útok na Sýriu zo strany Spojených štátov. Lietadlá a lode ozbrojených síl USA, spoločne s letectvom Veľkej Británie a Francúzska, v sobotu nadránom, zaútočili raketovými strelami na vojenskú a civilnú infraštruktúru Sýrie. V dôsledku útoku sa zranili traja ľudia. Vo Washingtone argumentovali tento krok odpoveďou na "chemický útok".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies