Abbás je ešte horší ako Arafat, konštatuje šéf diplomacie

NETKY.SK • 11 November 2014, 20:40 • 2 min
Abbás je ešte horší ako Arafat, konštatuje šéf diplomacie

JERUZALEM - Izraelský minister zahraničných vecí Avigdor Lieberman považuje súčasného palestínskeho lídra Mahmúda Abbása za nebezpečnejšieho, ako bol jeho predchodca vo funkcii Jásir Arafat, ktorého desiate výročie úmrtia si dnes Palestínčania pripomínajú.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa diplomacie židovského štátu nie je medzi oboma mužmi žiadny rozdiel. Lieberman oboch považuje za antisemitov a a propagátorov terorizmu. Minister, ktorý je známy svojimi tvrdými postojmi k Arabom, však v stanovisku zverejnenom portálom Times of Israel nakoniec našiel jeden rozdiel. Ako povedal, Abbás je "ešte nebezpečnejší ako Arafat, pretože vie ako efektívnejšie zamaskovať svoju skutočnú tvár".

 

Arafat zomrel 11. novembra 2004 za nejasných okolností vo vojenskej nemocnici na predmestí Paríža. Mnohí Palestínčania sa pritom domnievajú, že za neobjasneným úmrtím Arafata stojí Izrael. Minulý rok zverejnené výsledky vyšetrovania exhumovaných telesných pozostatkov však nepotvrdili teóriu o otrave držiteľa Nobelovej ceny mieru polóniom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies