ABBA vydá Deluxe edíciu úspešného albumu Waterloo

NETKY.SK • 14 Január 2014, 18:23 • 2 min
ABBA vydá Deluxe edíciu úspešného albumu Waterloo

ŠTOKHOLM - Album Waterloo svetovo známej švédskej skupiny ABBA bude vydaný v Deluxe edícii 7. apríla, teda 40 rokov od vydania pôvodného albumu, ktorý vyšiel 4. marca 1974. Názov dostal podľa hitu Waterloo, s ktorým ABBA vyhrala 6. apríla 1974 v anglickom Brightone 19. ročník piesňovej súťaže Veľká cena Eurovízie (Eurovision Song Contest) a ktorý tejto skupine otvoril cestu na prvé miesta svetových hitparád. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Universal Music.

slovakia

left justify in out

Waterloo Deluxe Edition sa na trhu objaví ako 2CD + DVD, z čoho vyplýva, že ponúkne aj veľkú porciu bonusového a z časti doposiaľ nikdy nevydaného materiálu. Okrem základných jedenástich pesničiek na albume, medzi ktorými nechýbajú okrem titulnej Waterloo hity Honey, Honey, Hasta Maňana, King Kong Song či Dance, sa fanúšikovia dočkajú alternatívnej verzie hitu Waterloo a ďalších troch verzií rovnakej pesničky, ktorú ABBA naspievala v nemčine, švédštine a francúzštine. Ďalšími bonusmi budú dve remixované verzie pesničky Ring Ring, švédska verzia hitu Honey, Honey a španielska verzia pesničky Hasta Maňana.

Jedným z lákadiel pre fanúšikov bude aj pribalené DVD. To prinesie celkom trinásť záznamov z televíznych vystúpení skupiny, ktoré sa takmer všetky točia okolo hitu Waterloo. Nebude chýbať ani vystúpenie z Eurovision Song Contest, niekoľko vystúpení z programu Top Of The Pops televízie BBC aj z nemeckej televízie NDR, kde ABBA zahrala svoje Waterloo naživo v nemčine. Celý luxusný komplet doplní 20-stránkový booklet obsahujúci rozsiahlu kompozíciu o vzniku celého albumu, ktorú dala dokopy mužská časť kapely Björn Ulvaeus a Benny Andersson.

Švédska legenda ABBA skončila s účinkovaním pred tridsiatimi rokmi, keď sa v závere roka 1982 jej členovia rozhodli ísť každý vlastnou cestou, ich albumy sa predávali naďalej. Predaj platní presiahol viac než 380 miliónov nosičov. V anglickom albumovom rebríčku bodovalo celkom 14 albumov tejto štvorice, z nich deväť sa dostalo na prvé miesto. Singlová produkcia je podobná, celkom 26 piesní sa dostalo do anglickej hitparády, z nich deväť dosiahlo až na prvú pozíciu. Najúspešnejšou z nich bola Dancing Queen v auguste 1976. Veľkým návratom legendy bol muzikál Mamma Mia! s londýnskou premiérou 6. apríla 1999. Dátum premiéry nebol vôbec vybraný náhodne, uskutočnila sa presne na 25. výročie ich víťazstva v Eurovíznej súťaži. Do týchto dní ho videlo viac ako 54 miliónov divákov. Muzikál dostal aj filmovú podobu, slávnostnú premiéru mal 30. júna 2008 v Londýne. V marci 2010 uviedli skupinu do Rock and rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona