ABB kupuje od GE divíziu Industrial Solutions za 2,6 miliardy USD

NETKY.SK • 25 September 2017, 09:25 • 2 min
ABB kupuje od GE divíziu Industrial Solutions za 2,6 miliardy USD

ZÜRICH - Švajčiarsky priemyselný konglomerát ABB dnes oznámil, že sa dohodol na kúpe divízie Industrial Solutions amerického konglomerátu General Electric (GE) za 2,6 miliardy USD (2,17 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Táto akvizícia zlepší a rozšíri prístup ABB na severoamerický trh a má potenciál priniesť úspory približne 200 miliónov USD ročne vďaka synergii nákladov v priebehu piatich rokov.

 

Generálny riaditeľ ABB Ulrich Spiesshofer uviedol, že obe spoločnosti sa tiež dohodli na vytvorení dlhodobého strategického dodávateľského vzťahu, ktorý prinesie "významnú hodnotu pre akcionárov".

 

GE Industrial Solutions dosiahla vlani tržby vo výške 2,7 miliardy USD. Bude začlenená do divízie Electrification Products koncernu ABB, ktorá vyrába a inštaluje komponenty pre stredne- a nízkonapäťové elektrické systémy.

 

ABB dnes zároveň uviedol, že sa rozhodol odložiť avizovaný program spätného odkúpenia akcií pre túto transakciu, ktorú by chcel dokončiť v 1. polovici 2018.

 

(1 EUR = 1,1961 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies