A Tribe Called Quest nahrali pred smrťou Phife Dawga nový album

NETKY.SK • 22 August 2016, 09:11 • 2 min
A Tribe Called Quest nahrali pred smrťou Phife Dawga nový album

LOS ANGELES - Americká hip-hopová skupina A Tribe Called Quest údajne nahrala nový album, pričom sa tak stalo ešte pred úmrtím člena Phife Dawga, ktorý skonal 22. marca vo veku 45 rokov v dôsledku komplikácií spojených s cukrovkou.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre portál Rap Radar to prezradil riaditeľ vydavateľstva Epic Records L.A. Reid s tým, že zatiaľ nepomenovaná nahrávka by mala vyjsť už čoskoro. Na albume sa podľa jeho slov podieľal aj Jarobi White, ktorý formáciu opustil po vydaní prvej štúdiovky People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm (1990).

 

Skupina A Tribe Called Quest vznikla v roku 1985 v New Yorku a jej členmi sú aj Q-Tip a Ali Shaheed Muhammad. Na konte majú zatiaľ päť štúdioviek - spomínanú People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm, ďalej The Low End Theory (1991), Midnight Marauders (1993), Beats, Rhymes And Life (1996) a The Love Movement (1998). Po vydaní posledného albumu sa skupina rozpadla a jej členovia sa začali venovať sólovým kariéram. A Tribe Called Quest sa však neskôr niekoľkokrát dali dokopy. V roku 2011 mal premiéru dokumentárny film Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest, ktorý nakrútil Michael Rapaport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies