A Tribe Called Quest museli zrušiť letné vystúpenia v Európe

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 11:54 • 2 min
A Tribe Called Quest museli zrušiť letné vystúpenia v Európe

BRATISLAVA - Americká hip-hopová skupina A Tribe Called Quest musela zrušiť svoje vystúpenia na letných festivaloch v Európe. Dôvodom je zranenie ramena Q-Tipa, ktorý sa musí podrobiť operácii.

slovakia

left justify in out

Skupina mala vystúpiť na festivaloch We Love Green vo Francúzsku, Parklife v Anglicku a Roskilde v Dánsku. Organizátori posledného menovaného už oznámili, že namiesto A Tribe Called Quest príde rapper Ice Cube.

Skupina A Tribe Called Quest vznikla v roku 1985 a jej členmi sú v súčasnosti okrem spomínaného Q-Tipa aj Ali Shaheed Muhammad a Jarobi White. Štvrtým členom bol Phife Dawg, ktorý však vlani v marci zomrel. Formácia má na konte albumy People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm (1990), The Low End Theory (1991), Midnight Marauders (1993), Beats, Rhymes And Life (1996), The Love Movement (1998) a We Got It From Here… Thank You 4 Your Service (2016). Po vydaní predposledného albumu sa skupina rozpadla a jej členovia sa začali venovať sólovým kariéram. Neskôr sa však niekoľkokrát dali dokopy, pričom predvlani po vystúpení v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon sa rozhodli skupinu obnoviť a nahrať nový album. Tento rok získali BRIT Award v kategórii Medzinárodná skupina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies