A Tribe Called Quest dostanú ASCAP Golden Note Award

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 12:18 • 2 min
A Tribe Called Quest dostanú ASCAP Golden Note Award

USA - Členovia už neaktívnej americkej hip-hopovej skupiny A Tribe Called Quest dostanú od Amerického združenia skladateľov, autorov a vydavateľov (ASCAP) čestnú trofej Golden Note Award.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak 23. júna na odovzdávaní ASCAP Rhythm & Soul Music Awards v Los Angeles. Súčasťou pocty bude aj spomienka na zosnulého člena tejto formácie Phife Dawga, ktorý skonal 22. marca vo veku 45 rokov v dôsledku komplikácií spojených s cukrovkou.


"A Tribe Called Quest prelomili v hudbe hranice, o ktorých existencii ostatní ani netušili, a podarilo sa im dosiahnuť taký úspech, aký dosahujú iba veľmi talentovaní umelci. Je pre nás poctou, že môžeme tejto nesmierne talentovanej a inovatívnej skupine udeliť ASCAP Golden Note Award," uviedol prezident ASCAP Paul Williams. V minulosti toto ocenenie získali napríklad Lauryn Hill, Pharrell Williams, Dr. Dre, Alicia Keys, Sean “Diddy” Combs, Jeff Lynne, Reba McEntire, LL Cool J, Jermaine Dupri, Jay Z, Lionel Richie, Stevie Wonder, Kenny Rogers, Quincy Jones, Elton John či Tom Petty.


Skupina A Tribe Called Quest vznikla v roku 1985 v New Yorku a okrem spomínaného Phife Dawga boli jej členmi aj Q-Tip, Ali Shaheed Muhammad a Jarobi White. Posledný menovaný však skupinu po prvom albume People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm (1990) opustil. Zvyšní traja členovia potom spolu nahrali ešte štyri albumy - The Low End Theory (1991), Midnight Marauders (1993), Beats, Rhymes And Life (1996) a The Love Movement (1998). Po vydaní posledného albumu sa skupina rozpadla a jej členovia sa začali venovať sólovým kariéram. A Tribe Called Quest sa neskôr ešte niekoľkokrát dali dokopy, nový album však už nenahrali. V roku 2011 mal premiéru dokumentárny film Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest, ktorý nakrútil Michael Rapaport.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies