A. Merkelová vyzvala nemeckých politikov na podporu zadlžených štátov

NETKY.SK • 4 September 2012, 07:00 • 2 min
A. Merkelová vyzvala nemeckých politikov na podporu zadlžených štátov

A. Merkelová vyzvala nemeckých politikov na podporu zadlžených štátov - Svet Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes vyzvala členov aliancie CDU-CSU na solidaritu so zadlženými krajinami eurozóny .

slovakia

left justify in out

imgNemecká kancelárka Angela Merkelová dnes vyzvala členov aliancie CDU-CSU "na solidaritu so zadlženými krajinami eurozóny". Tým dala najavo nesúhlas s názorom niektorých členov jej vlastnej strany CDU a sesterskej CSU, ktorí odmietajú ďalšie záchranné balíky a pochybujú o budúcnosti Grécka v eurozóne.

Generálny tajomník CSU Alexander Dobrindt napríklad minulý mesiac povedal, že podľa neho Grécko na budúci rok opustí eurozónu. Ďalší člen CSU, minister financií Bavorska Marcus Söder vyhlásil, že "ďalšia pomoc Grécku by bola ako liatie vody do púšte".

Podľa Merkelovej, ktorá v poslednom období zmiernila tón, však takéto prejavy veci nepomáhajú. Nemecko podľa nej musí práve podporiť úsilie vysoko zadlžených krajín - ako Grécko - znížiť úroveň dlhu a rozpočtového deficitu. "V takejto ťažkej situácii si tieto národy zaslúžia našu solidaritu," povedala kancelárka.

Zdroj: TASR/DPA, AFP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies