A. MERKELOVÁ: Portugalsko realizuje rozsiahle konsolidačné opatrenia

NETKY.SK • 12 Január 2011, 08:26 • 2 min
A. MERKELOVÁ: Portugalsko realizuje rozsiahle konsolidačné opatrenia

A. MERKELOVÁ: Portugalsko realizuje rozsiahle konsolidačné opatrenia

slovakia

left justify in out

img

Portugalsko prijalo "veľmi dôležité opatrenia" na riešenie dlhových a fiškálnych problémov, ktoré skutočne realizuje, uviedla dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová.
      "Podľa môjho názoru Portugalsko prijalo dôležité a rozsiahle opatrenia," povedala Merkelová na tlačovej konferencii v Nikózii po stretnutí s cyperským prezidentom Dimitrisom Christofiasom.
      Trh a podľa špekulácií aj členské krajiny eurozóny zvyšujú tlak na Portugalsko, aby požiadalo o finančnú pomoc podobne ako Grécko a Írsko. Merkelová uviedla, že bude nejaký čas trvať, než Lisabon implementuje konsolidačné opatrenia. "Realizácia týchto opatrení bude nejaký čas trvať, čo znamená, že musíme sledovať, aké sú účinné." Nemecká kancelárka dodala, že v súčasnosti je najdôležitejšie, že Lisabon opatrenia seriózne implementuje.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies