A. Merkelová odmieta zmenu výpočtu plnenia kritérií Paktu stability

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:20 • 2 min
A. Merkelová odmieta zmenu výpočtu plnenia kritérií Paktu stability

A. Merkelová odmieta zmenu výpočtu plnenia kritérií Paktu stability

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová je proti zmene výpočtu plnenia kritérií Paktu stability a rastu. Merkelová to uviedla po stretnutí so slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou.
      Požiadavka deviatich krajín únie, medzi ktorými je aj Slovensko, aby sa pri kontrole plnenia rozpočtových kritérií vzali do úvahy aj náklady na dôchodkovú reformu, by podľa Merkelovej mohla viesť k oslabeniu Paktu stability a rastu. "To je presný opak toho, čo chceme dosiahnuť," zdôraznila dnes nemecká kancelárka.
      "Ja osobne som veľmi zdržanlivá pri takýchto zmenách," uviedla Merkelová. "Bola by to veľmi ťažká situácia s tendenciou, že na konci sa oslabí Pakt stability."
      Aj slovenská premiérka povedala, že pre ňu je dôležitejšie dodržiavanie kritérií paktu a sprísnenie sankcií pre rozpočtových hriešnikov než stanovenie nových kritérií. Merkelová z tohto dôvodu opakovane požadovala zmenu úniových zmlúv, čo odmietli ostatné členské krajiny.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona