A. KOLESÍK: Starostka Starého Mesta nás chce trestať za neohlásený brífing

NETKY.SK • 9 September 2011, 19:16 • 2 min
A. KOLESÍK: Starostka Starého Mesta nás chce trestať za neohlásený brífing

A. KOLESÍK: Starostka Starého Mesta nás chce trestať za neohlásený brífing

slovakia

left justify in out

img

Starostka bratislavského Starého Mesta Tatiana Rosová (SDKÚ-DS) chce trestať Mladých sociálnych demokratov (MSD) za to, že nenahlásili brífing pred Úradom vlády SR. Novinárom to dnes povedal poslanec NR SR a líder MSD Andrej Kolesík.
      "Dnes som si v pošte našiel list z Mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, v ktorom mi starostka Tatiana Rosová oznamuje, že začína správne konanie z dôvodu porušenia zákona o zhromažďovacom práve. Podľa jej názoru sme zvolali a usporiadali zhromaždenie pri príležitosti spustenia mobilnej billboardovej kampane bez toho, aby sme si splnili oznamovaciu povinnosť," povedal Kolesík. Zdôraznil, že MSD, ktorých bolo na mieste šesť, túto akciu ako zhromaždenie nevnímali.
      "Bol to kratučký 15-minútový brífing. Vôbec to nebolo zhromaždenie. Nikoho sme naň nezvolávali, chceli sme len informovať o spustení kampane. Myslím si, že šesť mladých sociálnych demokratov nie je zhromaždenie a už vôbec nie také, aby sa ho terajšia vládna garnitúra obávala," povedal poslanec.
      Konanie starostky Rosovej mu pripomína bývalý režim. "Keď sa stretli na ulici traja ľudia, tak vtedajší páni ich rozháňali ako nepovolené zhromaždenie. Len to ukazuje, ako demokracia pod vedením SDKÚ-DS dosiahla vyššiu kvalitu," vyhlásil. Rosovej aj premiérke Ivete Radičovej (SDKÚ-DS) Kolesík odkázal, že MSD môžu vyrubiť pokutu, akú len chcú. "Nič nezmenia na tom, že o politickom klientelizme nielen mlčia, ale ho ústami premiérky odobrili, aby mali poctiví okresní funkcionári SDKÚ-DS z čoho slušne žiť," dodal.
      MSD spustili kampaň 30. augusta. Chcú ňou upozorňovať na prenájom budovy pre daňové úrady v Košiciach. Vozidlo s plagátom, ktorý zachytáva karikatúru premiérky, ako zametá špinu pod koberec so straníckym logom SDKÚ-DS, vtedy vystavili pred budovou Úradu vlády SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona