A. Kiska si v Brne prevezme Veľkú zlatú medailu Masarykovej univerzity

NETKY.SK • 28 Január 2019, 18:06 • 2 min
A. Kiska si v Brne prevezme Veľkú zlatú medailu Masarykovej univerzity

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska si v utorok 29. januára prevezme Veľkú zlatú medailu, ktorú mu udelí rektor Masarykovej univerzity v Brne.

slovakia

left justify in out

O tom informovala Henrieta Hajtová z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR. Toto ocenenie udeľuje druhá najväčšia česká univerzita významným osobnostiam z Českej republiky a zahraničia za ich zásluhy o demokraciu.

 

V minulosti bola Veľká zlatá medaila udelená aj princovi Charlesovi, bývalej ministerke zahraničných vecí USA Madeleine Albrightovej či bývalému poľskému prezidentovi Aleksandrovi Kwasniewskému. 

 

img

Ilustračné foto. Zdroj: TASR

 

V rámci ďalšieho programu absolvuje Kiska prednášku a diskusiu so študentmi na Fakulte sociálnych štúdií Masarykovej univerzity a rokovanie s primátorkou Brna. Pracovnú cestu zakončí Kiska vo vile Tugendhat otvorením výstavy k filmu Sklenená izba, ktorý sa natáčal v jej priestoroch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies