A. Kiska podáva pre video o jeho pozemkovom spore trestné oznámenie

NETKY.SK • 14 Február 2020, 6:15 • 2 min
A. Kiska podáva pre video o jeho pozemkovom spore trestné oznámenie

BRATISLAVA - Líder mimoparlamentnej strany Za ľudí a exprezident Andrej Kiska podá dnes (14. 2.) trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie v súvislosti so zverejneným videom, na ktoré viaceré médiá upozornil anonym.

slovakia

left justify in out

Kiska objasňuje situáciu

Aktérmi videa sú svedok z jeho procesu v kauze pozemkov Michal Šuliga a Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím. "Je to primitívne video dvoch veľmi zlých a nedôveryhodných hercov, ktorých vyšetruje polícia za rôzne podvody. Obaja rozprávajú podľa zjavne predpripraveného scenára a je to až tragikomické," reagoval Kiska. Tvrdí, že Reichela nikdy nevidel a od Šuligovej firmy kupoval pozemky na základe inzerátu uverejneného v novinách, ktorý aj v statuse uverejnil.

 

 

Reakcia Roberta Fica?

Video si exprezident spojil s údajným výrokom predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý mu mal "sľúbiť pomstu a útoky", ak ho nevymenuje za predsedu Ústavného súdu.

 

Kauza s pozemkami

Vo videu sa Šuliga a Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu "držal stranu".

 

img

 

Rozhodnutie súdu

Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona