A.Kiska po stretnutí so seniormi:Čas chcú tráviť aktívne,trápi ich zdravotníctvo

NETKY.SK • 29 Október 2018, 17:07 • 2 min
A.Kiska po stretnutí so seniormi:Čas chcú tráviť aktívne,trápi ich zdravotníctvo

BRATISLAVA - Starších ľudí na Slovensku trápi najmä zdravotníctvo, dôležité je pre nich, aj aby neboli sami a mohli sa realizovať.

slovakia

left justify in out

Po diskusii so seniormi v rámci októbra, mesiaca úcty k starším, to povedal prezident SR Andrej Kiska V diskusii podľa Kisku najviac rezonovala téma zdravotníctva. 

 

"Každý jeden z nich prežíva dlhé čakacie doby u lekára, ťažkú dostupnosť, často sú nespokojní aj s jej úrovňou, ktorá sa poskytuje starším ľuďom," priblížil.

 

So seniormi však diskutoval napríklad aj o univerzite tretieho veku alebo o vytváraní rôznych klubov, aby sa starší ľudia necítili osamelí.

 

Podľa prezidenta sú problémom aj opatrovateľské služby, najmä v spojitosti s odchodom opatrovateliek do zahraničia.

 

"Mnohokrát si ľudia kladú otázku, čo budú robiť, keď budú ich mama alebo otec nevládni. Ako im dokážu pomôcť," konštatoval Kiska.

 

"To sú tie témy, o ktorých by sme mali často rozprávať, ak skutočne myslíme na to, aby naši rodičia a starí rodičia mali šťastnú starobu," uzavrel prezident.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies