A je to tu. Táto krajina zakázala Rusom vstup!

NETKY.SK • 11 August 2022, 20:56 • 2 min
A je to tu. Táto krajina zakázala Rusom vstup!

TALLIN - Potom ako Lotyšsko vyhlásilo Rusko za teroristický štát, Estónsko ako prvá krajina zakázala Rusom vstup na svoje územie.

slovakia

left justify in out

Estónsko sa vo štvrtok rozhodlo zakázať vstup na svoje územie Rusom s turistickými vízami. Oznámil to tamojší minister zahraničných vecí Urmas Reinsalu, píše agentúra AP.

„Možnosť ruských občanov vycestovať do Estónska vo veľkom počte či navštíviť Európu prechodom cez Estónsko je nezlučiteľná so zámerom sankcií, ktoré sme zaviedli," citovala Reinsala tlačová agentúra Baltic News Service (BNS).

 

Z domova: Nicholsonová: Nová strana s menami ako Korčok, Dzurinda a Mikloš by ľuďom priniesla nádej

 

img

 

Novým obmedzením chce teraz Estónsko podľa šéfa tamojšej diplomacie dosiahnuť, aby Rusko nemohlo pokračovaťani na úrovni svojich občanov" v bežnom medzinárodnom živote, respektíve v prekračovaní hraníc. Estónci teda ako prvý vypočuli ukrajinského prezidenta Zelenského i jeho ministra zahraničných vecí Kulebu, ktorí vyzvali na to, aby všetky štáty G7 a EÚ zakázali ruským občanom vstup na svoje územia. 

 

Nové reštrikcie začnú platiť 18. augusta. Vyzývam ostatné krajiny, aby tieto kroky nasledovali," dodal v súvislosti s nimi Reinsalu na Twitteri.

 

img


BNS ďalej priblížila, že štvrtkové sankcie sa nevzťahujú na ruských občanov s povolením na dlhodobý pobyt v Estónsku, ani na tých Rusov, ktorí prídu navštíviť svojich blízkych príbuzných či zamestnancov v medzinárodnej preprave tovarov a pasažierov, ako ani ľudí, ktorí prichádzajú z humanitárnych dôvodov.

Zo sveta: Český exminister Svoboda: „Ukrajinský útok na Krym môže situáciu len zhoršiť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies