A je to tu! Čaká nás očkovanie treťou dávkou vakcíny

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 17:41 • 2 min
A je to tu! Čaká nás očkovanie treťou dávkou vakcíny

BRATISLAVA – Pre oveľa nákazlivejší delta variant koronavírusu sa budú musieť ľudia preočkovať aj treťou dávkou vakcíny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to na tlačovej besede epidemiológ ministerstva zdravotníctva Martin Pavelka. Doplnil však, že dávať ju ľuďom teraz považuje za predčasné.

Pavelka zároveň skonštatoval, že tretia vlna bude epidémiou neočkovaných. „Bude sa šíriť ako veterná smršť. Vírus je nebezpečnejší, riziko sa zvyšuje dvojnásobne pre každú vekovú kategóriu. Viac ľudí bude umierať na delta variant v kategórii neočkovaných,“ zdôraznil.

Podľa štátnej tajomníčky ministerstva zdravotníctva Jany Ježíkovej delta variant na Slovensko postupne prichádza. Bol potvrdený v 40 percentách testovaných vzoriek.

 

Pokiaľ sa ľudia obávajú bezpečnosti vakcín, lebo sú v podmienečnej registrácii, rovnako je na tom podľa nej ďalších 114 liekov, ktoré sa na Slovensku používajú. Ide najmä o lieky na onkologické ochorenia.

Druhý štátny tajomník rezortu zdravotníctva Kamil Száz v tejto súvislosti vyzval na očkovanie detí, učiteľov a zamestnancov školstva.

 

„Už nikto z nás nechce, aby sa opakovali posledné dva školské roky. Chceme, aby sa naše deti učili v školách, mali kontakt so svojimi spolužiakmi a pripravovali sa do života," vyhlásil.

 

Mohlo by vás zaujímať: Izrael začal očkovať treťou dávkou vakcíny!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona