A je to tu! Bývalý šampión sa rozhodol skončiť s kariérou

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 12:27 • 2 min
A je to tu! Bývalý šampión sa rozhodol skončiť s kariérou

BRATISLAVA - To o čom sa doteraz iba rozprávalo, sa teraz stalo skutočnosťou. Už dlhší čas sa rozprávalo o ukončení kariéry Michaela Bispinga, no tieto informácie neboli nikdy z jeho úst. Teraz sa však správa potvrdila, rozprával o tom sám Bisping vo svojom podcaste.

slovakia

left justify in out

"Už dlhší čas je táto správa vo vzduchu. Či budem ešte niekedy zápasiť alebo nie. Bohužiaľ teraz vám ale neoznamujem dátum svojho ďalšieho zápasu. Chcel by som vám oznámiť oficiálne ukončenie svojej profesionálnej kariéry."

 

Bývalý šampión strednej váhy prezradil aj jeden z dôvodov jeho rozhodnutia. Je to zranenie druhého oka, doteraz mal problémy iba s jedným ktoré si zranil v roku 2013 v zápase proti Vitorovi Belfortovi.

 

"Po zápase s Gastellumom som si všimol v oku zvláštne blikanie svetlej farby. Myslel som si, že sú to iba svetlá na afterparty, ale keď som bol neskôr v tmavej miestnosti tak to pokračovalo ďalej. Strašne ma to znervózňovalo. Sietnica v pravom oku bola už poškodená zo zápasu proti Belfortovi, teraz sa zasa zranilo aj ľavé oko. Bože môj, teraz sa mi odtrhla aj druhá sietnica."

 

Lekári mu zistili čiastkové odtrhnutie, čo znamená, že keď sa dostane zasa do podobnej situácie tak môže kľudne aj oslepnúť. Zaujímavé je, že toto ale nebol konečný dôvod jeho ukončeniu kariéry. Posledným krokom k jeho rozhodnutiu bolo pozretie si filmu Journyman, ktorý je o boxerovi ktorý má mentálne a fyzické problémy kvôli zápasom a veľkým úderom.

 

"Pozeral som tento film v lietadle a zrazu som si uvedomil, že už sa mi neoplatí pokračovať. Čo by som mohol robiť? Získal som opasok, porazil som kvantum zápasníkov. Čo som chcel, všetko som dosiahol! Načo mám byť zdochnutým koňom? Nie, že by som ním bol, ale aký by malo zmysel pokračovať? Budem mať 40 teraz je ten správny čas. Chcel by som každému poďakovať za podporu, ale hlavné ďakujem patrí mojej manželke. Bez nej by sa mi nič nepodarilo. Mojim deťom, otcovi. Môj otec bol skvelý. A samozrejme každému v Anglicku."

 

Bisping sa lúči so skóre 30 výhier a 9 prehier. Pod záštitou UFC zápasil od roku 2006, takže patrí k ozajstným starým motorkárom. Titulový opasok strednej váhy sa mu podarilo získať v roku 2016 keď porazil Luka Rockholda na KO v prvom kole. Pôvodne v tomto zápase nemal ani bojovať, naskočil iba ako náhradník namiesto Chrissa Weidermana.

 

Svoj pás raz aj obhájil a to proti Danovi Hendersonovi. Druhá obhajoba mu však nevyšla, a to proti legendárnemu GSP-mu ktorý ho v 3. kole ich vzájomného zápasu uškrtil. Potom sa stala málo vídaná vec, do svojho ďalšieho zápasu naskočil za 21 dní, zasa ako náhradník namiesto Andersona Silvu proti Kelvinovi Gastellumovi. No vtedy v prvom kole prehral na KO. Má za sebou krásnu kariéru a nám fanúšikom nezostáva nič iné ako mu povedať obrovské ĎAKUJEME.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona