A. Hlina má nejasnosti okolo výberu gastrostánkov na Vianočné trhy

NETKY.SK • 21 Október 2010, 06:54 • 2 min
A. Hlina má nejasnosti okolo výberu gastrostánkov na Vianočné trhy

A. Hlina má nejasnosti okolo výberu gastrostánkov na Vianočné trhy

slovakia

left justify in out

img

Nejasnosti spojené so spôsobom výberu gastrostánkov na mestské Vianočné trhy má kandidát na bratislavského primátora Alojz Hlina.
Podľa neoficiálnych informácií, ktoré kolujú na verejnosti, sú údajne stanovené tzv. taxy, ktoré keď uchádzač o gastrostánok zaplatí, tak môže predávať na Vianočných trhoch, mieni Hlina, sám podnikateľ v gastronómii.
Krivka výnosnosti Vianočných trhov síce klesá, ale na slovenské pomery je stále pomerne vysoká. Podľa jeho hrubého odhadu môže byť výnos asi 70.000 až 100.000 eur na jeden gastrostánok počas trhov. Hlina sa zároveň kriticky vyjadril k úrovni ponúkaného sortimentu, ktorý stagnuje.
"Tí, čo to vyberajú, vyberajú takým spôsobom, ktorí mne zostáva tajomstvom. Nedovolím si tvrdiť, že berú," povedal dnes pre médiá Hlina. Dodal, že ak chcú zodpovední rozptýliť možné obavy Bratislavčanov, ktoré podľa neho trvajú dva až tri roky, nech povedia, aký je kľúč výberu. Jeho firma dávala trikrát žiadosť o účasť na trhoch a neuspela, ale bol by nerád, keby sa táto informácia brala osobne.
Hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová v reakcii uviedla, že išlo o výberové konanie, nie o verejnú obchodnú súťaž. Uchádzačov vyberala komisia poverená primátorom s cieľom zabezpečiť pestrú a vyváženú ponuku na Vianočných trhoch, ktoré sú prestížnym prezentačným podujatím mesta. Vzhľadom na značný záujem o predaj na trhoch nie je možné uspokojiť každého. "Hlavné mesto eviduje neustále sa zväčšujúci záujem zo strany širokej verejnosti aj s blízkeho zahraničia, čo je potvrdením vysokej úrovne tejto akcie," uzavrela.
Na tohtoročných Vianočných trhoch na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave bude v 103 stánkoch predávať 112 úspešných uchádzačov. Potrvajú od 19. novembra do 23. decembra. Do výberového konania na obsadenie stánkov sa prihlásil rekordný počet 275 záujemcov, vlani ich bolo 249 a rok predtým 218. Kritériami pre výber boli sortiment tovaru, referencie a výška ponúkaného nájomného. Príjmy z Vianočných trhov 2010 pre mesto predstavujú sumu cca 435.400 eur.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies