A. Hlina chce počúvať štátnu hymnu na začiatku a konci každej schôdze

NETKY.SK • 29 September 2013, 10:09 • 2 min
A. Hlina chce počúvať štátnu hymnu na začiatku a konci každej schôdze

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec poukazuje aj na fakt, že štátnu hymnu častejšie ako poslanci počúvajú deti v školách.

slovakia

left justify in out

Slovenská štátna hymna by mala znieť v Národnej rade SR na začiatku a na konci každej schôdze a nie iba na začiatku a konci volebného obdobia. Tak si to predstavuje nezaradený poslanec Alojz Hlina. Svoj zámer mieni dosiahnuť novelizáciou zákona o štátnych symboloch SR, ktorou by sa mal zaoberať parlament na októbrovej schôdzi.

Hlina pripomína, že v súčasnosti si poslanci v pléne vypočujú štátnu hymnu len na ustanovujúcej schôdzi parlamentu a na poslednom rokovaní v príslušnom volebnom období. Volebné obdobie trvá zvyčajne štyri roky. Hlinovi interval hrania hymny dvakrát za štyri roky nestačí. Nazdáva sa, že pre malú frekvenciu hrania štátnej hymny si zrejme poslanci "dostatočne neuvedomujú, čo je úlohou poslanca Národnej rady SR".

Nezaradený poslanec poukazuje aj na fakt, že štátnu hymnu častejšie ako poslanci počúvajú deti v školách.

"Existujúca právna úprava rozsahu hrania štátnej hymny v NRSR je napríklad pri porovnaní s hraním štátnej hymny v školách nedostatočná," zdôrazňuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies