A. DANKO: S Čechmi nájdeme vždy zhodu a podporu, ktorú potrebujeme v rámci V4

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 17:48 • 2 min
A. DANKO: S Čechmi nájdeme vždy zhodu a podporu, ktorú potrebujeme v rámci V4

POPRAD – Slováci a Česi často nachádzajú synergiu vo veľa veciach, ktoré sa týkajú V4. Rovnako si predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) uvedomuje aj pozíciu V4 a jej možnú dimenziu do budúcna. Podľa jeho slov Slováci si vždy s Čechmi nájdu zhodu a podporu, ktorú potrebujú v rámci V4. Potvrdil to aj predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Jan Hamáček na brífingu po prílete na popradské letisko.

slovakia

left justify in out

V piatok (2.6.) sa budú politici v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách zaoberať aktuálnym politickým vývojom a spoluprácou medzi NR SR a Poslaneckou snemovňou Parlamentu ČR, i problematikou V4.

 

"Vzhľadom na to, že budúci rok oslávime 100. výročie vzniku Československa, uskutoční sa tiež diskusia o tom, ako sa naše parlamenty na príprave osláv budú podieľať," povedal Hamáček.

 

Podľa predsedu NR SR bude stretnutie plodné. "V mene nás Slovákov a národnostných menšín chcem povedať, že sme hrdí a radi, že môžeme jedného z najvyšších českých predstaviteľov privítať v Poprade, v Tatrách," poznamenal Danko.

 

Podľa slov Hamáčka politici založili tradíciu, že aspoň raz ročne sa vedenie slovenského a českého parlamentu stretne. "Naposledy to bolo v Českej republike, takže je logické, že tento rok to je na Slovensku," povedal.

 

Ako uviedol Danko, na stretnutí sa bude rokovať jednoducho. "Aj keď sme mali v Bratislave 28 lídrov európskych parlamentov, tak musím poďakovať českým kolegom, že nám boli oporou pri veľkých a strategických rozhodnutiach, a o to je to príjemnejšie, keď máme generačne aj ľudsky veľa spoločných názorov," dodal.

 

Delegácie si počas návštevy v podtatranskom regióne ešte dnes pozrú námestie v mestskej časti Popradu - Spišskej Sobote, následne aj futbalový štadión v Poprade.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies