A. Danko: Rekreačné poukazy budú povinné pre firmy s 50 a viac zamestnancami

NETKY.SK • 27 August 2018, 16:16 • 2 min
A. Danko: Rekreačné poukazy budú povinné pre firmy s 50 a viac zamestnancami

BRATISLAVA - Rekreačné poukazy budú povinné v prvej etape pre firmy s 50 a viac zamestnancami.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na brífingu po rokovaní s Klubom 500 a ďalšími zamestnávateľmi Andrej Danko, predseda Národnej rady SR a SNS, ktorá príslušnú legislatívu ohľadom poukazov predkladá na rokovanie parlamentu. Rekreačné poukazy, ktoré majú podporiť cestovný ruch na Slovensku, by mali začať fungovať od januára 2019.

 

Rekreačné šeky by mali podľa Danka fungovať na podobnom princípe, ako už dlhoročne fungujú stravné poukážky. Rekreačné šeky by mali byť v sume 500 eur, na ktorej by sa zamestnávateľ podieľal sumou 275 eur. Na strane zamestnávateľa a aj zamestnanca by boli tieto peniaze oslobodené od dane z príjmu a odvodového zaťaženia.

 

Myšlienkou rekreačných poukazov je podľa Danka to, aby sa na Slovensku vytvorilo v cestovnom ruchu to, čo dokázali v Rakúsku. "Rekreačné poukazy by boli využiteľné len v rámci Slovenska," vysvetlil predseda SNS. Rekreačné poukazy by podľa jeho slov mali pomôcť zvýšiť podiel cestovného ruchu na hrubom domácom produkte (HDP) Slovenska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies