A. Danko pozval na Slovensko zástupcov krajín Beneluxu

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 15:20 • 2 min
A. Danko pozval na Slovensko zástupcov krajín Beneluxu

LUXEMBURG - V rámci nadchádzajúceho slovenského predsedníctva vo Vyšehradskej štvorke (V4) predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) pozval na Slovensko zástupcov krajín Beneluxu. Oznámil to vo štvrtok počas svojej oficiálnej návštevy Luxemburského veľkovojvodstva.

slovakia

left justify in out

Podľa Danka je podstatné, aby sa formát V4-Benelux posilňoval. Návšteva by sa podľa neho mohla uskutočniť budúci rok. Slovensko predsednícku štafetu vo V4 preberie 1. júla.

 

Predsedu Národnej rady SR čaká vo štvrtok v Luxemburgu rokovanie s tamojším predsedom Poslaneckej snemovne Marsom Di Bartolomeom. V piatok sa predseda slovenského parlamentu stretne s luxemburským veľkovojvodom Henrim a predsedom vlády Xavierom Bettelom.

 

Andrej Danko sa s partnermi plánuje rozprávať o nových možnostiach rozvoja bilaterálnych vzťahov, predovšetkým na parlamentnej úrovni. Dotkne sa aj témy budúcnosti európskej integrácie.

 

Na programe predsedu parlamentu SR je aj návšteva obce Schengen, kde si prehliadne pamätník podpisu Schengenskej dohody a Schengenské múzeum. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona