A. Danko otvoril výstavu Dubčekových fotografií v gréckom parlamente

NETKY.SK • 24 September 2018, 17:09 • 2 min
A. Danko otvoril výstavu Dubčekových fotografií v gréckom parlamente

ATÉNY - Návštevníci budovy gréckeho parlamentu v Aténach si od pondelka môžu pozrieť výstavu fotografií venovanú pamiatke slovenského štátnika Alexandra Dubčeka.

slovakia

left justify in out

Spoločne ju otvorili predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) a predseda gréckeho parlamentu Nikos Vutsis.

 

"Ako najvyšší predstaviteľ gréckeho parlamentu by som chcel vyjadriť poďakovanie a obdiv nad dielom tohto významného politika. Rok 1968 bol významný nielen pre samotné Československo, ale udalosti z tohto roku ovplyvnili aj vývoj v iných krajinách," povedal Vutsis po prehliadke výstavy. Zároveň predsedovi NR SR venoval medailu gréckeho parlamentu.

 

Otvorenie výstavy bolo súčasťou oficiálnej návštevy predsedu NR SR v Grécku. Ešte pred ním ho prijal grécky prezident Prokopis Pavlopulos.

 

V pondelok sa Danko ešte stretne s lídrom gréckej opozície a predsedom politickej strany Nová demokracia Kyriakosom Mitsotakisom. V utorok (25.9.) ho prijme arcibiskup Atén a celého Grécka, následne sa vráti späť na Slovensko. Ide o prvú návštevu predsedu slovenského parlamentu od roku 2005.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies