A. Belousovová: Nakoniec príde k tomu, že SNS zahučí

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:08 • 2 min
A. Belousovová: Nakoniec príde k tomu, že SNS zahučí

A. Belousovová: Nakoniec príde k tomu, že SNS zahučí

slovakia

left justify in out

img

Názorová platforma, ktorú v rámci SNS vytvára neúspešná kandidátka na predsednícky post národniarov Anna Belousovová, sa určite rozšíri o ďalších členov a nakoniec príde k tomu, že SNS zahučí. V dnešnej relácii televízie TA3 V politike to Belousovová vyhlásila s tým, že svoju budúcnosť vníma ako svetlú.
      "Platforma nie je vytvorená preto, aby sme si robili naprieky, nemám záujem o rozbitie poslaneckého klubu. Práve naopak. Ja som zobrala zástavu alebo maják, aby ľudia v strane vedeli, že je možnosť vyjadrovať svoje názory, že sa nemusia báť," vysvetlila. Na otázku, či to nesmeruje k vytvoreniu vlastnej strany, odvetila, že teraz je prvoradá SNS a aby "prišlo precitnutie jej členov". "Myslím si, že príde," podotkla. Belousovová podľa vlastných slov ani neuvažuje nad možnosťou, že by mohla byť zo strany vylúčená. "Bolo by choré vyšachovať človeka, ktorý priniesol 60.000 hlasov," uviedla na margo volebného výsledku.
      V súvislosti so snemom, ktorý pred týždňom výraznou väčšinou potvrdil vo funkcii predsedu Jána Slotu, uviedla, že výsledok nie je vplyvom Slotovej aury, ale skôr jeho obchodného ducha. "Možno je moja chyba, že ja ho nemám, že som v slovenskej politike romantik a idealista. Ja som na sneme vystúpila, aby bola strana viac demokratická, no ak delegáti hlasovali tak, že nechcú viac demokracie, tak je za tým asi niečo iné," povedala.
      Bývala podpredsedníčka národniarov zopakovala, že volebný prepad a strata 140.000 voličov boli spôsobené najmä kauzami, ktoré SNS v minulom volebnom období sprevádzali. "Pred nami je štvorročné obdobie a mali by sme pripraviť stranu tak, aby bola národnou. "Aká sme teraz národná strana, keď vieme osloviť len päť percent ľudí a Slovákov je pritom 95 percent?" pýtala sa. Preto pripúšťa, že ak bude SNS pokračovať doterajšou cestou, dostane sa pod hranicu zvoliteľnosti.
      Belousovová je presvedčená, že na Slovensku má stále zmysel budovať stranu na národných základoch. "SNS prepadla nie preto, že by ľudí neoslovoval náš národný program, ale pre kauzy. Národná politika je aj o sociálnej situácii a problémoch bežných ľudí," vysvetlila. Domnieva sa, že takýto druh politiky je veľmi potrebný a nie je len o ideáloch, ale o každodennom živote národa. "Náš program bol špičkovo pripravený a popisoval všetky oblasti života spoločnosti," zdôraznila.
      Zároveň pripomenula, že na problémy okolo káuz poukazovala vo vnútri strany už skôr, no nasledovalo len zametanie pod koberec a falošná jednota. "Môj hlas ostal osirený. Teraz po voľbách bol priestor na hodnotenie, aby sme si povedali, kde boli chyby. No nestalo sa, lebo na dohodu treba dvoch. Slota má stále iný uhol pohľadu, podľa neho nás pripravilo o percentá niečo iné," povedala Belousovová.
      Napriek kritike so šéfom národniarov podľa vlastných slov komunikuje. "Ja mu zavolám, rozprávam sa pokojne, on možno moju spoločnosť nevyhľadáva," popísala ich vzájomný vzťah. Zároveň odmietla, že by z nej hovorila urazenosť po neúspechu na straníckom sneme. "Ja skôr pociťujem vnútornú slobodu, lebo som sa dištancovala hlavne od káuz," vysvetlila.
      Belousovová v strane zostáva preto, aby mali jej členovia možnosť zložiť reparát. "Ľuďom sa otvoria oči. Určite chcem zabrániť rozpadu SNS," dodala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona