A. Belousovová dala facku I. Matovičovi za to, že ju nazval Ančou

NETKY.SK • 11 August 2010, 07:16 • 2 min
A. Belousovová dala facku I. Matovičovi za to, že ju nazval Ančou

A. Belousovová dala facku I. Matovičovi za to, že ju nazval Ančou

slovakia

left justify in out

img

Prvá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová dala dnes v parlamente facku poslancovi SaS Igorovi Matovičovi z hnutia Obyčajní ľudia. Dôvodom je článok, v ktorom ju Matovič nazval Ančou.
"Dala mi jednu materskú. Prišla za mnou, ukázala mi ten článok a spýtala sa ma, či tú Anču som myslel ju. Povedal som jej, že áno," priblížil incident Matovič, ktorý si myslí, že facka bola prejavom jej kresťanskej lásky. "Ja jej to opätujem tým, že jej nastavím druhé líce," vyhlásil. Ospravedlnenie od Belousovovej neočakáva. "Ona si sama urobila hanbu a ja jej to nebudem vracať a žalovať na ňu niekde," dodal.
V spomínanom článku napísal: "Anču som vyzval, nech si strhne kríž, ktorý nosí, lebo si myslím, že politik-kresťan by nikdy nemal mlčky tolerovať zlodejov, tak nech nerobí hanbu kresťanom." Matovič si myslí, že Belousovovej sa táto časť článku dotkla.
"Inak, ale dosť sa čudujem. Ja som doteraz vždy pani Belousovovú registroval ako ženu, ktorá v pohode nazve poslancov v sále potkanmi a keď som ju nazval vlastným menom, myslel som, že to znesie normálne. Ale asi sa jej to dotklo," poznamenal s tým, že uraziť prvú podpredsedníčku národniarov nechcel.
"Chcel som tým iba oznámiť verejnosti jazykom, ktorým sa pani Belousovová prihovára verejnosti, čo som na jej adresu v Národnej rade povedal," doplnil Matovič. Fackovanie podľa neho nepatrí do parlamentu.
Matovič sa priznal, že musel incident rozchodiť. "Ale ako žene by som jej to určite neopätoval fyzicky," zdôraznil s tým, že jej len chcel niečo povedať, ale minister kultúry Daniel Krajcer ho zastavil. Rovnako mu aj premiérka Iveta Radičová radila, aby to nechal tak. "Odkázala mi, aby som sa neznižoval na úroveň pani Belousovovej," doplnil.
Prekvapení z Belousovovej reakcie na článok boli podľa Matoviča aj jej stranícki kolegovia Vincent Lukáč a Rudolf Pučík. "Prišli za mnou tak, že podpredsedníčka vám dala facku? Ja že áno, dala mi facku. Akože, mohli by to vedieť o svojej podpredsedníčke," poznamenal.
Matovič si myslí, že Belousovová fackou "posunula parlament zase do lepšej úrovne". "Ale ja si myslím, že to je jediná možnosť, ako dokáže SNS na Slovensku ešte upútať ľudí a voličov. Pravdepodobne jej nejaký stratég poradil, že treba dať Matovičovi facku, tak mu ju dala," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona