99-ročná babička porazila koronu, vraj za to vďací sušienkam a marmeláde

NETKY.SK • 3 Apríl 2020, 23:24 • 2 min
99-ročná babička porazila koronu, vraj za to vďací sušienkam a marmeláde

99-ročná Britka je považovaná za doteraz najstaršieho človeka na ostrovoch, ktorý sa dokázal uzdraviť z choroby Covid-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rita Reynoldsová ochorela 25. marca a domov dôchodcov, kde žila, už pripravoval rodinu na jej odchod. Napriek všetkým predpokladom sa však žene urobilo lepšie a v utorok bola vyhlásená za uzdravenú. To je vďaka marmeláde a sušienkam, vtipkuje šťastná rodina.

 

Mysleli, že to neprežije

Ešte do minulej nedele bol lekársky personál domova dôchodcov v britskom Abbeyfield presvedčený, že Reyonoldsovej veľa času nezostáva. Lenže od nedele sa stav pacientky začal zázračne zlepšovať.

 

"Myslel som, že je to pre ňu konečná. Netuším, ako to zvládla," uviedol jej vnuk Henry Phillips.

 

"Nemyslím, že niekedy jedla zeleninu či ovocie. Mala príšerné stravovacie návyky, veľa čokolády a tak. Jedla stále len sušienky a sendviče s marmeládou," vtipkoval vnuk a v žarte ešte dodal, že ju táto strava musela zachrániť.

 

 

Keď sa rodina dozvedela, že je Rita nakazená koronavírusom, bola zdrvená. Všetci sa tešili, že s vitálnou starenkou oslávia v júli sté narodeniny. "Moja mama bola zničená úplne, chodila za ňou každý deň a najviac sa bála, že u nej nebude môcť byť v jej poslednej hodinke," dodal vnuk Henry.

 

Lenže stav ženy, ktorá pracovala v letectve prežila, keď jej dom v Liverpoole zasiahla bomba, sa ako zázrakom zlepšil a teraz sa teší, až svoju rodinu opäť uvidí.

 

Aj keď vnuk vtipkoval o tom, že ženu udržali pri živote koláčiky a marmeláda, má Henry jasno, že okrem naozaj tuhého korienka vďačí Rita za život tým, ktorí sa o ňu "neuveriteľne skvele starali".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona