8.časť: Ako si vybrať tú správnu stávkovú kanceláriu

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 14:30 • 2 min
8.časť: Ako si vybrať tú správnu stávkovú kanceláriu

Na našom trhu bola odpoveď na túto otázku celkom jednoduchá, keďže tých stávkových u nás nebolo tak veľa. Rozmach internetu však stávkujúcim otvoril takmer neobmedzené možnosti výberu a preto je tento krok rovnako dôležitý ako hodnotné kurzy alebo finančný manažment.

slovakia

left justify in out

Každá jedna stávková kancelária sa vás snaží ošklbať a je úplne jedno ako milo sa pri tom tvári. Výhodou tipujúceho je fakt, že silu svojho protivníka si môže každý vybrať sám. Nesprávnym výberom stávkovej je vaša šanca na úspech (profit) nízka, aj keby ste doma mali rovno vešteckú guľu. Podľa akých kritérií teda zvoliť tú správnu stávkovú kanceláriu?

Každý stávkar, ktorý to s tipovaním myslí aspoň trochu vážne, by si mal položiť tri základné otázky:

1) Čo chcem tipovať?

2) Za koľko chcem tipovať?

3) Aký servis pri tom požadujem?

Súčasný trend je ten, že pokročilí stávkujúci majú účty takmer v každej renomovanej stávkovej spoločnosti a využívajú ich podľa aktuálne najvýhodnejšej ponuky. Je to základné pravidlo kurzového stávkovania: "Hraj vždy najvýhodnejší kurz na trhu."
Základnú ponuku majú všetky stávkové zhruba rovnaké. Nájdete v nich všetky veľké ligy, či už je to futbal, hokej, tenis alebo basketbal. Rozdiely prichádzajú až pri nižších súťažiach a dostávame sa tak k prvej zásadnej otázke – čo chcem tipovať?

Dostali sme sa teda k prvému kritériu výberu stávkovej spoločnosti. Keď chcete napríklad tipovať 2.slovenskú futbalovú ligu, tak na výber ich mnoho nebude. Taktiež sa stávkové kancelárie líšia šírkou ponuky na jednotlivé zápasy a ponukou live stávok (naživo počas zápasu).

Druhým zásadným kritériom je výška kurzu, ktorú stávková kancelária ponúka, resp. akú má maržu. Jej výšku zvyčajne volia podľa toho, na ktorých trhoch sú najsilnejší. Všeobecne platí pravidlo, že stávková kancelária má tým vyššiu maržu, čím je v danej súťaži či trhu slabšia. Zásadnú úlohu v dlhodobej úspešnosti bude totiž hrať hladina kurzov a bude to aj odpoveď na otázku, či vôbec budete úspešní. Pozorne si teda preštudujte ponuky stávkových kancelárií a porovnávajte si hladiny kurzov s konkurenciou.

Tretím kritériom by mala byť ponuka služieb a zákaznícky servis stávkovej kancelárie. Ak si vyberiete napríklad spoločnosť v Karibiku a neovládate pritom anglický jazyk, tak sa v momente, keď vznikne nejaká nejasnosť (zle vyhodnotená stávka, dotaz na vypísanie ďalšieho zápasu, atď.) dostávate do problémov. Minimálne na začiatok je preto lepšie si zvoliť takú stávkovú kanceláriu, kde jediným problémom bude vybrať ten správny tip.

Na internete nájdete mnoho webových stránok, ktoré sa snažia pomôcť pri výbere stávkovej kancelárie. V drvivej väčšine prípadov však ide o pridružené stránky, ktoré sa snažia nasmerovať nových stávkarov do tých stávkových spoločností, ktoré majiteľovi stránky sľúbili najvyššiu províziu. Problémom týchto stránok je zvyčajne veľmi povrchný prehľad a vychvaľovanie sponzorskej stávkovej až do nebies. Informácie uvedené na takýchto stránkach je lepšie prefiltrovať a overiť si ich. Najlepšie informácie sa dajú nájsť na rôznych tipérskych fórach, kde si stávkujúci vymieňajú názory a vlastné skúsenosti s jednotlivými stávkovými spoločnosťami a taktiež upozorňujú na rôzne problémy.

Samotná registrácia a založenie účtu je veľmi jednoduchá, keďže obvykle stačí vyplniť formulár so základnými údajmi ako meno, adresa, e-mail, voľba užívateľského mena a hesla. Väčšina spoločností následne vyžaduje kópiu dokladu totožnosti a tak isto aj platobnej karty, ak ste si ju zvolili za spôsob platby. Okrem nej si môžete na účet v stávkovej spoločnosti poslať peniaze aj bankovým prevodom, alebo cez rôzne internetové peňaženky. Skoro každá zahraničná stávková spoločnosť ponúka pri prvej registrácii rôzne bonusy alebo stávky zadarmo. Oplatí sa preštudovať aj tieto podmienky, nakoľko väčšinou v sebe skrývajú nejaký háčik, ako napr. pretočenie pôvodného vkladu a bonusu minimálne 3x pri minimálnom kurze 1,5.

Na záver by som Vám, milí stávkujúci, poprial šťastnú ruku pri výbere a veľa dobrých tipov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies