87-ročného Banskobystričana zabila chrípka typu B

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 13:08 • 2 min
87-ročného Banskobystričana zabila chrípka typu B

BANSKÁ BYSTRICA - Dva prípady závažného akútneho respiračného ochorenia (SARI) v Banskobystrickom kraji, z ktorých jeden skončil smrťou pacienta, eviduje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Odborníci zaznamenali aj tri prípady žltačky typu A. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa RÚVZ Mária Tolnayová.

 

K úmrtiu 87-ročného muža došlo v Banskobystrickom okrese. "Pacient bol hospitalizovaný na internom oddelení Nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici so sťaženým dýchaním a vysokými teplotami. Napriek antibiotickej liečbe a snahe lekárov zomrel. Z pitevného nálezu vyplynulo, že príčinou bola chrípka typu B. Pacient nebol očkovaný," uviedla Tolnayová.

 

Podľa nej aj z okresu Revúca prišlo hlásenie o výskyte SARI u 79-ročného muža. Prvými príznakmi bolo sťažené dýchanie, dýchavica a vysoké teploty. "V pondelok tento týždeň ho hospitalizovali na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v nemocnici v Revúcej. Nasadili mu antibiotickú liečbu a pomocou prístrojov podporili jeho dýchanie. Pacient nebol očkovaný proti chrípke, no má rizikové faktory – cukrovku a ischemickú chorobu srdca. Výsledky odberov na virológiu zatiaľ nie sú známe," konštatovala hovorkyňa banskobystrického RÚVZ.

 

Vírusovú hepatitídu typu A oznámili epidemiológovia z okresu Revúca. Potvrdili sa dve ochorenia u 13-ročného dieťaťa a dospelej osoby z lokalít s nízkym hygienickým štandardom. V okrese Rimavská Sobota sa zasa vyskytlo toto ochorenie u 21-ročného muža, ktorého hospitalizovali na infekčnom oddelení vo Všeobecnej nemocnici v Lučenci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies