81-ročná žena sa nevzdala svojho hobby: Je to surf!

NETKY.SK • 5 September 2019, 23:45 • 2 min
81-ročná žena sa nevzdala svojho hobby: Je to surf!

Hovorí sa, že vek je len číslo. A ak pre toto príslovie existuje nejaký dôkaz, je ním 81-ročná surferka Anastasia Gerolymatosová, ktorá v sobotu 24. augusta doplávala v Grécku zo Skaly na ostrove Kefalonia do Kyllini na Peloponéze.

slovakia

left justify in out

Kto má skúsenosti s windsurfingom, vie, že preplávať na surfe 18 námorných míľ (cez 33 kilometrov) nie je nič jednoduché. 81-ročnej Gerolymatosovej sa to podarilo. Trvalo jej to šesť hodín a tým sa zapísala do knihy rekordov.

 

Dôchodkyňa z gréckej Kefalónie začala so surfovaním na dovolenke na Kanárskych ostrovoch v roku 1981, keď mala 43 rokov.

 

 

"Bola som na dovolenke, keď som videla mladého muža, ako surfuje po Atlantiku. Od tej chvíle som sa do tohto športu zamilovala," spomína dnes babička troch vnúčat.

 

Začiatky neboli jednoduché

 

"Išla som potom hneď do požičovne surfov. Keď som povedala, že to chcem tiež skúsiť, smiali sa a veľmi mi neverili, že by som to dokázala. Nakoniec ma však nechali ísť do vody," spomína najstaršia surferka sveta na svoje začiatky.

 

Mala problémy sa vôbec so surfom otočiť a manipulovať s ním, ale nevzdala sa a o niekoľko rokov neskôr si kúpila vlastnú dosku.

 

 

"Aj v obchode sa na mňa pozerali zvláštne, ale to už som vedela čo a ako a hneď som s tým vyrazila do vody," popisuje vitálna Gerolymatosová. Od tej doby už surfovala v gréckych i ďalších moriach.

 

Ide si za svojím snom

 

Mladým ľuďom chce vyslať svojim počíňaním správu, aby sa nikdy nevzdali svojich snov. Ona sama sa presťahovala z rodného Grécka, kde však stále trávi väčšinu letnej sezóny, do švajčiarskeho Zürichu. Má dve deti a pracovala v reštaurácii ako kuchárka.

 

Anastasia fandila aj ďalším športom, k svojim 70. narodeninám dostala kanoe. Ale jej hlavnou vášňou je windsurfing.

 

 

Posledné tri mesiace strávila plánovaním svojej dlhej surfovej cesty. Jej snom je vybudovať sklad surferského vybavenia na jej obľúbenej pláži na Kefalónii.

 

"Vek nehrá rolu, všetko je to v mysli," má jasno surferka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies