8 slovenských letných festivalov, na ktoré sa môžete tešiť

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 13:39 • 2 min
8 slovenských letných festivalov, na ktoré sa môžete tešiť

Dokážete si predstaviť leto bez letných festivalov? Prinášame vám výber tých naj, ktoré sa dejú na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Hip Hop žije

 

Siedmy ročník najväčšej hip-hopovej akcie na Slovensku, sa bude konať v Bratislave od piatku 28. júna do nedele 30. júna.

 

img

Zdroj: Unsplash

 

Tešiť sa môžete na mená ako Ja Rule, Gunna, Kontrafakt, Kali & Peter Pann, Separ & DMS, Majk Spirit, Sima, Ektor, Strapo. Pil C, Cis T, Miky Mora a mnoho ďalších.

 

TopFest

 

Rockový festival sa uskutoční 28. a 29. júna na Zelenej Vode v Novom Meste nad Váhom. Hlavnou hviezdou bude Slash, ktorý prichádza so speváčkou Myles Kennedy a The Conspirators.

 

img

Zdroj: SITA

 

Pre priaznivcov festivalu majú odpáliť ďalšie mená, medzi ktorými sú aj Horkýže Slíže, doktor P.P., The Circus Brothers, Ramchat a mierne odlišný žáner Šarišanci. Tieto a mnohé ďalšie mená, plus romantika lokality Zelená Voda.

 

Východná

 

Folklórny festival Východná počas 65-ročnej histórie festivalu sa stal špičkovou prehliadkou tradičnej ľudovej kultúry a jej folklórnych prejavov. 

 

img

Zdroj: SITA

 

Medzi 1400 účinkujúcimi v desiatkach umeleckých programov sa každoročne prezentujú aj víťazi národných súťažných prehliadok folklórnych súborov, detských súborov, ľudovej hudby, speváckych skupín, sólistov hudobníkov a tanečníkov. Festival sa bude konať od 4. - 7.7.2019.

 

Pohoda

 

Pohoda je umelecký festival, kde sa alternatíva, indie, elektronika, svetová hudba a punk stretávajú s klasikou; spolu s literatúrou, tancom, vizuálnym umením, filmom a divadlom. 

 

Pohoda sa koná vždy v druhý júlový víkend v Trenčíne. Tentokrát je dátum Pohody 2019 od 11. - 13.7. Areál festivalu je bývalé vojenské letisko v údolí rieky Váh, obklopené troma horami Západných Karpát. 

 

img

Zdroj: SITA

 

Z hľadiska logistiky a pohodlia návštevníkov je to ideálny, veľkoplošne riešený priestor s obmedzenou kapacitou 30 000 návštevníkov.

 

Zabudnite na dlhé rady na toalety a dlhé čakanie na nápoje - kapacita je nastavená tak, aby bol festival útulný a fungujúci, aby teda zodpovedal jeho názvu. Tak ako každý rok, sa môžete tešiť na mnohých umelcov zo Slovenska a celého sveta. Hoci mnohých mená nie sú väčšine známe, mnohí návštevníci tam chodia objavovať nových obľúbených umelcov.

 

Sundance

 

Najväčší open air festival od 19. - 20.7.2019 tanečnej hudby na Slovensku, ktorý priniesol na Slovensko mená ako Nicky Romero, Tujamo, Dimitri Vangelis & Wyman, Merk & Kremont, Kryder a ďalších, prichádza s ich 12. ročníkom opäť počas dvoch festivalových dní na Zemplínskej Šírave - Lúč na ploche viac ako 12 000 m2. 

 

img

Zdroj: Unsplash

 

Nenechajte si ujsť osvedčenú atmosféru SunDance, skvelé prostredie spojené s vodnou rekreáciou na pláži, top SK a CZ DJs, zahraničných headlinerov, unikátne party plavby okolo Šíravy s DJs a užite si letný víkend plný tanečnej hudby s priateľmi.

 

Grape festival

 

10-ročný multižánrový hudobný festival začal s prípravami. Program je bohatý ako každý rok. Festival je úspešný nielen vďaka potvrdeným umelcom, ale hlavne preto, že sa snaží odlíšiť od iných festivalov zdanlivo malými vecami, ktoré však tvoria zaujímavý celok. 

 

img

Zdroj: SITA

 

Na festivalovom areáli pracujú poprední slovenskí architekti. Každý rok ho menia tak, aby mal návštevník vždy nový zážitok. Zaujímavé zóny sú budované v spolupráci so sponzormi a umelcami na tvorbe vizuálov celého festivalu. Od štvrtého ročníka festival pred začiatkom zverejní dresscode, ktorý spolu s každoročnou novou témou festivalu navrhnú organizátori. Tento rok sa bude konať od 9. - 10.8.2019.

 

Uprising

 

Niektoré hviezdy budú mať premiéru na festivale, niektoré sa po rokoch vrátia na scénu, ale jedna vec je istá - organizátori potešia každého. 

 

img

Zdroj: TASR

 

Od reggae a dancehall fanúšikov, cez dnb, dub či jungle. Existuje mnoho albumov, ktoré sú nevyhnutné pre hip-hop a R&B. Jedným z nich však spôsobil zemetrasenie, aby sa stal klasikou žánru a štandardom pre všetko, čo nasledovalo. Jej autorkou je legendárna speváčka, rapperka a skladateľka pani Lauryn Hill z kapely Fugees, headlinerka 12. festivalu Uprising, ktorý sa bude konať 23. - 24.8.2019.

 

Lodenica

 

Už viac ako 20 rokov priniesla Lodenica skvelé koncerty, zábavu a dokonalú festivalovú atmosféru. Autocampingu Lodenica v Piešťanoch sa tento rok koná od 29. do 31. augusta.

 

img

Zdroj: TASR

 

T Rex, Čechomor, Fleret, Kamelot, František Nedvěd, Pavel Žalman a česká legenda Plavci navštívia festival v Piešťanoch. Jeho líder Honza Vančura sa rozlúči s 55-ročnou hudobnou kariérou na festivale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies