8-ročný basgitarový fenomén Aron Hodek má za sebou cestu do Ameriky, producent Timbaland sa stal jeho fanúšikom!

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 11:50 • 2 min
8-ročný basgitarový fenomén Aron Hodek má za sebou cestu do Ameriky, producent Timbaland sa stal jeho fanúšikom!

BRATISLAVA-8-ročný basgitarový fenomén Aron Hodek má na konte ďalšie megaúspechy. Mladý talentovaný hudobník absolvoval neuveriteľnú cestu do Ameriky. V Los Angeles si ako špeciálny hosť zahral na krste nového albumu svetovo uznávaného speváka, skladateľa a inštrumentalistu Doobieho Powella. Na najväčšej výstave hudobných nástrojov a zvukového príslušenstva  NAMM Show vystúpil mladý talent so známym basgitaristom Richardom Bonom. A dokonca ho oslovil legendárny hudobný producent Timbaland, ktorý sa stal Aronovým veľkým fanúšikom!

slovakia

left justify in out

Talentovaný Aron Hodek má len 8 rokov a už teraz sa o neho zaujímajú najväčšie hviezdy hudobného priemyslu. Aron ovláda basgitaru s presvedčivosťou a ľahkosťou dospelého profesionála. Talentovaný chlapec má za sebou ďalšiu cestu do Ameriky, kde si splnil svoje hudobné sny. Tentokrát sa v Los Angeles zdržal päť týždňov a absolvoval množstvo aktivít. Pobyt v tomto úžasnom inšpiratívnom prostredí, kde hudbou dýcha celé mesto, je pre mladého hudobníka veľmi motivujúci. Aron si ako špeciálny hosť zahral na krste nového albumu svetovo uznávaného speváka, skladateľa a inštrumentalistu Doobieho Powella.

 

 

„Cestu sme mohli uskutočniťvďaka podpore SOZY, Martina Valihoru a našich fanúšikov. V porovnaní s minulým rokom sme zostali dlhšie. Aron si zahral u Doobieho Powella. Táto udalosť bola špeciálna aj tým, že to bol krst jeho nového albumu. V publiku boli slávni muzikanti, producenti ako Derrick Hodge, Thaddeus Tribbett, Asaph Ward, Michael Bereal a veľa iných. Mnohí z nich nám povedali, že sa prišli pozrieť práve kvôli Aronkovi, keďže ho zatiaľ nemali šancu zažiť naživo, ale len cez sociálne siete,“  vysvetľuje Aronov brat Dávid Hodek.

 

            8-ročný hudobník navštívil v USA aj svetový veľtrh NAMM show a predviedol na ňom svoju hru na basgitaru. Výstavu NAMM označujú za najväčšiu udalosť na svete pre obchod s hudobnými výrobkami. Koná sa každoročne v januári v Kalifornii, je jedným z dvoch najväčších veľtrhov hudobných výrobkov na svete.  

 

img

 

„Svetoznámy Richard Bona ho dokonca pozval na jeho vlastné vystúpenie, aby si s ním Aron zahral pár skladieb. Toto vystúpenie má na youtube 2,2 miliona videní Okrem jeho vystúpení sa podarilo vybaviť aj mnoho nových spoluprác s firmami ako Markbass, Mee Audio, LK straps, Apogee Electronics,Output. Navštívil aj firmy, ktoré stoja pri Aronovi dlhšie, ako DR Strings, Gruvgear, Elegee Custom Guitars. Tento rok mu spomínananá firma vyrobila basu na mieru, ktorá je malou napodobeninoulegendárnej basgitary Jaca Pastoriusa, na ktorú sa Aronko neskutočne tešil,“ neskrýva radosť Dávid Hodek.

 

img

 

Na podujatí GRUVLIVE sa Aron Hodek stretol s mnohými svojimi hudobnými idolmi. 

 

 

„Napríklad Thundercat, ktorý o pár týždňov neskôr sedel u nás v obývačke a jedol hovädzí perkelt od mamy. Neskôr nás kontaktoval známy bubeník, producent, zakladateľ kapely Ghostnote, Robert "Sput" Searight, aby Aronko vystúpil s ním a s jeho kapelou na ich koncerte ako špeciálny hosť. Tak sa aj stalo! Aron mal možnosť si zahrať na jednom pódiu s jeho idolom, basgitaristom, gitaristom prezývaným Mononeon. Sú to neopakovateľné zážitky, samozrejme aj pre nás rodičov. Vidieť deti na pódiách svetovej metropoly, za veľkou mlákou a zažiť tu priazeň a lásku, čím nás obklopili je neopísateľné.“ prezradil otec Arona Szilárd Hodek.

 

 

Aron Hodek zažil v USA mnohé prekvapenia a stretnutia s famóznymi umelcami ako Robert Glasper, Chris Dave, Derrick Hodge s ktorými si Aron aj zahral. Zoznámil sa s ľudmi ako DJ Quick či Lalah Hathaway. Legendárny hudobný producent Timbaland oslovil talentovaného Arona a je jeho veľkým fanúšikom. 

 

„Kontaktoval nás aby sme sa stretli s viacnásobným držiteľom Grammy za hudobne produkcie Ranceom Dopsonom, a navštívili jeho akadémiu 1500 Sound Academy. Od prvého stretnutia sme navštevovali tuto hudobnú akadémiu každú možnú chvíľu, kedy sme mohli využiť voľný čas. Aronovisa venovali ti najlepší producenti a zaúčali ho. Tam sme sa zoznámili s programom Ableton a odvtedy ho používame každý deň. Jeden z kurzov robil samotný Timbaland, ktorý rozprával o Aronovi v superlatívach,“ uzatvára brat Dávid Hodek.

 

Mladý Aron sa v Anerike zoznámil s legendou West Coastovej hip hopovej produkcie DJom Battlecatom, s ktorým si aj zajamoval v jeho neuveriteľnom štúdiu. Za päť týždňov zažil veľa inšpiratívnych masterclassov a živých koncertov kapiel ako The Roots, RC and The Gritz, Robert Glasper trio, The Ghostnote, Ronald Brunner band, Gordon Campbell and Friends a gospelovej kapely City of Refuge. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona