70. výročie nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskom a Čínou

NETKY.SK • 4 Október 2019, 17:30 • 2 min
70. výročie nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskom a Čínou

Mestské divadlo Pavla Országa-Hviezdoslava v Bratislave ovládli tradičné čínske melódie. Výnimočný koncert nám pripomína dobré vzťahy s Čínou, a tiež priblížil ich kultúru.

slovakia

left justify in out

Zabudnuté melódie hudobného nástroja Konghou. Takýto názov niesol koncert, ktorý sa uskutočnil túto stredu v Bratislave. Slovenská republika uzavrela diplomatické vzťahy s Čínou pred 70 rokmi a práve kvôli tomuto okrúhlemu jubileu sa organizátori, Čínsko-Slovenská spoločnosť pre rozvoj vzájomnej spolupráce a Konfuciov inštitút v Bratislave rozhodli zorganizovať akciu, ktorá má Slovákom priblížiť tradičnú Čínsku kultúru.

 

img

 

Medzi pozvanými hosťami okrem iných boli aj členovia Československého leva - moderátor a humorista Oliver Andrásy, hokejová legenda Jozef Golonka, neurochirulg prof. Viliam Fischer, speváčka, Marcela Molnárová, herečka a držiteľka titulu Česky lev Jana Hubinská, neurológ prof,. Pavel Traubner, spevák Jozef Ivaška, primár neurológie Juraj Štofko, oscarová herečka Silvia Šuvadová, missky Júlia Kokoruďová a Monika Kužmová, vyživová poradkyňa Zora Konde a prezident "LEVA " a známy krásolog Jozef Oklamčák.

 

Ďalšími významnými hosťami boli aj bývala ministerka spravodlivosti prof. Katarína Tóthová. Podujatie sa konalo pod záštitou veľvyslanca Činy na Slovensku Lin Lin. Partnerom koncertu bol okrem iných aj Československý lev. Viac informácii o akcii, ale aj zábery z dychberúceho koncertu môžete vidieť v reportáži nižšie alebo v galérii. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies