7 typov profilov na sociálnych sieťach, ktorých sledovanie vám ubližuje

NETKY.SK • 7 Október 2020, 15:01 • 2 min
7 typov profilov na sociálnych sieťach, ktorých sledovanie vám ubližuje

V reálnom živote sa obklopujete ľuďmi, s ktorými zdieľate podobný pohľad na svet, inšpirujú vás, smejete sa spolu a tiež vás podržia, keď potrebujete? Tak prečo v on-line svete sledujete takých, z ktorých máte depku a ktorých názory sú vám proti srsti? Prečítajte si, koho by ste mali prestať sledovať hneď po dočítaní článku.

slovakia

left justify in out

1. Negatívne a nič neriešiace posty o záchrane sveta

Niektorí ľudia permanentne zdieľajú svoje negatívne pocity. Väčšinou ide minimálne o globálnu krízu a oni prezentujú celému svetu svoj stres a úzkosť a ako nikto nič nerobí, no sami nič taktiež pre svet neurobia. Raz či dvakrát sa ich spýtate, čo sa deje a ako môžete pomôcť, ale čoskoro pochopíte, že potrebujú len poľutovať a potvrdiť, akí sú chudáci. Svoje problémy navyše radi zveličujú a dusia nimi ostatných. Toto vám naozaj netreba. 

 

2. Mudrlant

Na sociálnych sieťach je mnoho zaujímavých profilov, ktoré sa fundovane a do hĺbky zaoberajú politikou, stravou, filmom, globálnymi problémami… Potom sú tu ale aj mudrlanti, ktorí nepripúšťajú diskusiu a bývajú zvyčajne veľmi hlasní. Ak nie sú ochotní viesť dialóg, pripustiť cudzie argumenty a len chcú ostatných presvedčiť o svojej pravde, nie sú pre vás prínosom a len sa budete rozčuľovať nad ich každým jedným postom. 

 

3. Narcis

Mať sa rád je rozhodne dôležité. Ale keď na vás niekoho selfíčka skrášlené filtrami vyskakujú každú hodinu, začne toho byť moc. Zmyslom života narcistov sú len oni sami a ich úžasný život. Záleží im len na tom, ako pôsobia na okolie, čakajú komplimenty a ich profil nemá žiadnu pridanú hodnotu. Prečo ich sledujete?

 

img

 

4. Superčlovek

Vstávajú za spevu kohúta, odbehnú si svoju desiatku, dajú vyvážené zdravé bio raňajky, v práci zachraňujú svet. Ich deň má minimálne 48 hodín, inak to nie je možné všetko stihnúť v ich vyťaženom živote. Každú polhodinu postujú na sociálne siete niečo ako sú dnes uponáhľaní a vyťažení, že to snáď vyzerá tak, že nikto na svete nemá toľko na robote. Je veľmi nepravdepodobné, že sledujete superľudí, skôr nevidíte do zákulisia. Možno chodia spať o tretej ráno, dlho nejedli teplé jedlo, pretože si ho najprv museli odfotiť, a trebárs majú pani na upratovanie a pestúnku. Neporovnávajte sa a nehodnoťte svoj život podľa sociálnych sietí. Fotka znesie všetko a dokonalosť neexistuje.

 

5. Fitness prepinák

Pravidelne cvičí, zdravo je a celkovo o seba stará? To je super. Problém nastáva vo chvíli, keď sa takýto človek snaží vsugerovať všetkým okolo, že jedine jeho životný štýl je ten správny. Čo spočiatku pôsobilo ako motivácia, vás nakoniec začne štvať. Tvrdí, že je možné každý deň nájsť hodinu na cvičenie a sacharidy sú neprípustné. Vy predsa máte právo nemať energiu a dať si chipsy pri telke. Vo chvíli, keď sa pri sledovaní týchto profilov začínate cítiť previnilo, je čas urobiť zamávať. 

 

img

 

6. Prehrotený zdieľač

Niekedy máte pocit, že tento človek nerobí nič iné, než že zdieľa. A nie je vám jasné, kedy stíha všetky aktivity zažiť. Čo hodinu zverejní nový príspevok a je jedno, či robí niečo zaujímavé, alebo sa nudí. Vďaka tomu poznáte každý detail jeho života, od krvnej skupiny po veľkosť topánok. Spočiatku môže byť zaujímavé byť priamym účastníkom cudzieho života, ale nakoniec to začne byť otravné. Neustála aktivita na sociálnej sieti totiž neznamená, že ľudia majú naozaj čo povedať. Býva to často naopak.

 

img

 

7. Spolužiačka, s ktorou sa už nikdy v živote neuvidíte

Hrali ste sa spolu v družine a požičiavali si pravítka. To ale neznamená, že o sebe musíte vedieť všetko aj v dospelosti, zvlášť ak ste sa od ukončenia povinnej školskej dochádzky nevideli. Nie je dôvod, prečo sa vzájomne sledovať. Svoj čas venujte súčasným priateľom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies