7 tipov ako ušetriť na augustové prázdniny

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 18:02 • 2 min
7 tipov ako ušetriť na augustové prázdniny

BRATISLAVA - Užívaniu si dovolenky predchádza kvalitná príprava. Musíte si vziať v práci voľno a naplánovať svoju cestu, či pripraviť si finančné prostriedky, ktoré vám to umožnia.

slovakia

left justify in out

Vaše vysnívané destinácie nebudú platiť samé za seba, takže by mohlo byť užitočné vedieť akú sumu potrebujete, a čo to našetriť. Plánujete výlet, ktorý začína na konci leta? Nasledujúcich 7 úsporných rád môže byť pre vás užitočných.

 

1. Nakupovanie je (samozrejme) veľmi jednoduchý spôsob, ako utrácať peniaze. Niekoľkokrát prejdete kreditnou kartou po termináli alebo zaplatíte cez on-line nákupný košík. Môžete tak minúť množstvo financií, o ktorých ste ani nevedeli, že ste ich mali. To, že kupujete nové veci, môže byť ešte viac akútne, keď sa ročné obdobia zmenia, ale ak vaša vôľa nie je stále taká robustná, ako by ste chceli, existujú určité spôsoby, ako nad nimi prebrať svoju kontrolu výhodným spôsobom. Na prelome každej sezóny si spravte so svojimi priateľmi bazár oblečenia, napríklad u vás doma. Kúsok, ktorý sa už nepáči vám, môže sa páčiť za priateľskú cenu vašim známym.

 

2. Nastavte sa na to, aby ste sa nepozerali na kozmetické predajne, v ktorých produkty sú tak lákavé. Potom sa zaväzujete dopoužívať všetky skvelé produkty, ktoré už dávno máte vo svojom arzenáli.

 

3. Spustite svoj vlastný experiment stravovania. Ak každý deň míňate na jedlo v reštaurácií, môže vás to stáť 2-krát či 3-krát viac, ako príprava jedla doma. Leto je predsa „light“ a prípravu šalátu alebo jednoduchého jedla hravo zvládnete.

 

4. Romantika nemusí stáť veľa. Namiesto toho, aby ste šli na drahú večeru, leto je perfektný čas na to, aby ste v parku mohli navštíviť bezplatný koncert či zabaliť piknik s niekoľkými chutnými prekvapeniami.

 

5. Letné mesiace môžu byť skvelým časom na pozastavenie vášho členstva v posilňovni, ak viete tráviť čas v exteriéri napríklad na cyklochodníkoch.

 

6. Začnite kategorizáciou každého z vašich výdavkov. Budete musieť prejsť najmenej dvoma bankovými výpismi, aby ste mohli zistiť, kde máte ušetriť.

 

7. Prechádzajte sa s dobrou hudbou v slúchadlách cestou do práce, namiesto zavolania si taxi služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies