7 filmových noviniek, ktoré ste možno ešte nevideli

NETKY.SK • 2 Október 2020, 19:06 • 2 min
7 filmových noviniek, ktoré ste možno ešte nevideli

Zase žiadna veľká sláva hollywoodskemu štýlu, zato ctitelia dokumentov si z premiér týždňa vyberú. Z hraných diel potom môže na rodinné výpravy zlákať taliansky Pinocchio a milovníkov romancí pohliť francúzsky film Leto 85.

slovakia

left justify in out

Romantické retro Leto 85 nakrútil Francois Ozon a v ňom vyobrazil prázdninové stretnutie dvoch mladíkov, do ktorých bezstarostnej jazdy pobrežím Normandia vtrhne anglické dievča a osudová tragédia.

 

 

V slovinsko-českom projekte Oroslan prepája režisér Matjaž Ivanišin hrané a dokumentárne prvky, aby prostredníctvom zdieľaných spomienok na zosnulého dedinčana zachytil, ako sa rodia legendy.

 

 

Koprodukčná dráma Parking sleduje osudy mladého básnika, ktorý sa rozhodne opustiť rodné Rumunsko a pôsobiť v Španielsku. Zažije tam okúzlenie miestnej kapely a jej gitaristky.

 

 

Taliansky Pinocchio sa vyznačuje raritou. Hlavnú úlohu v známej rozprávke totiž hrá Roberto Benigni už druhýkrát, v rovnomennej snímke sa objavil už v roku 2002, vtedy dokonca vo vlastnej réžii.

 

 

Hudobný portrét Ronnie Wood: Niekto tam hore ma má rád je venovaný členovi legendárnej skupiny Rolling Stones. Aj v ňom vystupujú Woodovi spoluhráčmi Mick Jagger či Keith Richards.

 

 

Politická rekonštrukcia Skutok sa stal mapuje slovenskú kauzu 90. rokov, vraždu podnikateľa Róberta Remiáša a jej výbušné pozadie naznačujúce súvislosť s únosom prezidentovho syna a tajnými službami.

 

 

Filmárske odvetvie sa pýši so Svet podľa Muchu, v ktorom režisér Roman Vávra z hraných pasáží, archívov i animácie splieta osobnosť svetoznámeho maliara Alfonsa Muchu, ale aj jeho syna Jiřího Muchu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies