58-ročná Američanka privedie na svet svoju vnučku

NETKY.SK • 9 Január 2014, 18:52 • 2 min
58-ročná Američanka privedie na svet svoju vnučku

WASHINGTON - Päťdesiatosemročná Američanka z Utahu privedie začiatkom februára na svet dieťa - svoje prvé vnúča. Julia Navarrová sa podujala vynosiť vytúženého potomka pre svoju 32-ročnú dcéru Lorenu McKinnonovú po tom, ako táto absolvovala asi tucet potratov a najdlhšie bola tehotná desať týždňov.

slovakia

left justify in out

McKinnonová s manželom si následne začali hľadať náhradnú matku. Uvažovali o priateľke alebo sestre, ale napokon to zamietli. Vtedy prišla so svojou ponukou McKinnonovej matka. "Sme rodina a musíme si pomáhať," povedala novinám The Salt Lake City Tribune.

Po trojmesačnej hormonálnej liečbe implantovali lekári žene oplodnené vajíčko jej dcéry a zaťa. Vzhľadom na jej vek ich varovali, že šanca na jeho uhniezdenie je iba 45-percentná. Výsledok však bol pozitívny. Navarrová povedala, že mala bezproblémové tehotenstvo a privedie na svet dievčatko. Zákony v Utahu umožňujú zosobášeným párom financovať potreby náhradnej matky, ktorá musí mať najmenej 21 rokov, dobrý zdravotný stav a aspoň raz už rodila. Mladá žena, ktorú citovala agentúra AP, povedala, že dohoda s vlastnou matkou jej pomohla po finančnej stránke a odstránila niektoré prekážky. V priemere by za potrebné doklady a náhradnej matke museli s manželom zaplatiť asi 60.000 dolárov, s pomocou vlastnej matky ich to však vyjde na necelú polovicu. Tento prípad nie je celkom zriedkavý. Vlani porodila 53-ročná Američanka z Iowy svoje vnúčatá - dvojčatá. V roku 2012 priviedla 49-ročná žena v štáte Maine na svet svojho vnuka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies