500 najbohatších Holanďanov má majetok za 92 miliárd eur

NETKY.SK • 5 November 2015, 16:11 • 2 min
500 najbohatších Holanďanov má majetok za 92 miliárd eur

BRUSEL/AMSTERDAM - Najbohatších 500 občanov Holandska ešte viac zbohatlo, keď ich spoločný majetok v roku 2014 vzrástol o viac ako 10 percent. Uviedol dnes holandský spravodajský server DutchNews s odvolaním sa na najnovšie vydanie časopisu Quote.

slovakia

left justify in out

Na čele rebríčka najbohatších Holanďanov, ktorý zostavil Quote, je opäť Frits Goldschmeding, zakladateľ personálnej agentúry Randstad, ktorého majetok sa vďaka hodnote akcií na burze zvýšil z 3,2 miliardy na 4,7 miliardy eur.

 

Na druhom mieste zostal Dik Wessels, ktorý zbohatol v stavebníctve a ktorého majetok sa odhaduje na tri miliardy eur. Tretí v poradí je mediálny magnát John de Mol, s majetkom 2,5 miliardy eur.

 

Časopis Quote vypočítal, že spolu má 500 najbohatších Holanďanov majetok v hodnote takmer 92 miliárd eur.

 

Denník Volkskrant v tejto súvislosti pripomenul, že medzi boháčov, hoci nie miliardárov, patria aj známe mená ako DJ Tiesto (83 miliónov eur), bývalý premiér Ruud Lubbers (64 miliónov eur) či futbalisti Dennis Bergkamp a Ruud van Nistelrooij, u ktorých sa v oboch prípadoch majetok odhaduje na 45 miliónov eur.

Najbohatším občanom Holandska žijúcim mimo hraníc svojej krajiny aj naďalej zostáva Charlene de Carvalho, dcéra pivovarského magnáta Freddyho Heinekena, ktorá žije v Británii. Jej majetok má odhadovanú hodnotu vo výške okolo 9,6 miliardy eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona