50 vplyvných ukrajinských predstaviteľov je zapletených do masakru demonštrantov

NETKY.SK • 24 Február 2014, 19:44 • 2 min
50 vplyvných ukrajinských predstaviteľov je zapletených do masakru demonštrantov

KYJEV - Približne 50 ľudí vrátane osôb z ukrajinských vysokých kruhov je podozrivých z účasti na "masakre demonštrantov" počas nedávnych protivládnych protestov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes vplyvný predstaviteľ ukrajinského parlamentu Oleg Mahnickij, ktorého citovala tlačová agentúra Sinchua.
      

"Chystáme sa oznámiť podozrenie z organizovania masakrov, týkajúce sa okolo 50 ľudí vrátane vysokopostavených predstaviteľov," povedal Mahnickij, ktorý je splnomocnencom parlamentu pre monitorovanie činnosti generálnej prokuratúry.
      

Medzi podozrivými je niekoľko najvyššie postavených predstaviteľov polície, prokuratúr a súdov, povedal Mahnickij, mená však neuviedol.
      

Predseda parlamentu Oleksandr Turčynov nariadil štátnej pohraničnej službe, aby zabránila osobám, zapleteným do násilností, opustiť krajinu.
      

Zatiaľ prišlo počas protivládnych protestov o život vyše 80 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia. Demonštrácie sa začali vlani v novembri s cieľom podporiť začlenenie Ukrajiny do EÚ, ale minulý týždeň 18. februára vyústili do násilností trvajúcich niekoľko dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona