5 tipov na last minute dovolenku: Za romantikou na Sicíliu, za dobrodružstvom na Cyprus

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 08:45 • 2 min
5 tipov na last minute dovolenku: Za romantikou na Sicíliu, za dobrodružstvom na Cyprus

BRATISLAVA - Vzdať sa letného odpočinku pri mori nemusia ani tí, ktorí nestihli objednať zájazd včas. Mnoho hotelov ponúka miesta aj na poslednú chvíľu a väčšinou aj za skvelé ceny.

slovakia

left justify in out

Ak sa teda dnes rozhodnete vyraziť, zajtra už môžete leňošiť na pláži. A dokonca možno aj za polovicu pôvodnej ceny zájazdu. Prečítajte si naše tipy na last minute zájazdy, na ktoré sa oplatí vyraziť. 


Tip: Za nočným životom do Bulharska 

 

img

 

 

Ak hľadáte dovolenku, kde sa pekne opálite, zaplávate si v teplom mori a večer zájdete na drink do baru za rozumné peniaze, stavte na Bulharsko. Letecky ste tam za chvíľu, ceny sú prívetivé a nočné ulice rušné. V prímorských letoviskách dokonca často nájdete aj nápisy či jedálne lístky v češtine alebo slovenčine, takže ani nepotrebujete oprášiť cudzie jazyky. Najznámejšie a najživšie pláže nájdete na Slnečnom pobreží šesť kilometrov od historického mestečka Nessebar. Keď vás dlhé biele pláže omrzia, rozhodne sa do Nessebaru vyrazte pozrieť. Nie nadarmo je totiž od osemdesiatych rokov zapísané v zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. 

Tipy na dovolenku:
Bulharsko, Slnečné Pobrežie, all inclusive, letecky, od 319 eur, viac tu

 

 

Tip: Na Cypre sa nudiť nebudete 

 

img

 

Ak vás nebaví len ležanie na pláži, vyrazte tento rok na Cyprus. Okre krásneho mora totiž ponúka aj množstvo trás na jednodenné výlety. Prejdete sa v kopcoch, spoznáte miestnu prírodu a život v malých horských dedinkách. Ak holdujete jazdeniu na horskom bicykli, budete Cyprus milovať. „Na cyklistov sú na Cypre pomerne dobre pripravení, takže okrem mnohých trás delených podľa náročnosti aj dĺžky, si tu bicykle môžete aj požičať,“ hovorí Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, kde nájdete stovky zájazdov last minute. 

 

Tipy na dovolenku:
Cyprus, Severný Cyprus, polpenzia, letecky, od 461 eur, viac tu

 

 

Tip: Romantika pod sopkou 

 

img

 

Neopakovateľná atmosféra mesta Palermo, najvyššia činná sopka Etna. Sicília nie sú len krásne pláže a bohatá história, ale aj vône pomarančovníkov, romantické opustené zátoky a jedinečná gastronómia. Sicíliu, ktorá je najväčším talianskym ostrovom, si užijete obzvlášť, ak ste milovníkmi antickej kultúry a stredomorskej kuchyne. Hoci ostrov predchádza mafiánska povesť, miestni ľudia sú veľmi priateľskí a turisti sa tak nemajú čoho báť. 


Tipy na dovolenku:
Taliansko, Sicília, polpenzia, letecky, od 444 eur, viac tu

 

 

Tip: Za plážami ako z Karibiku 

 

img


Ak po náročnom roku v práci túžite zaboriť nohy bieleho piesku a plávať v priezračne čistej vode, vyrazte do Grécka. Hneď niekoľko gréckych pláží sa totiž pravidelne umiestňuje na popredných priečkach rebríčku najkrajších plážach sveta. Za priateľské ceny budete mať pocit, že ste na tých najluxusnejších miestach Karibiku. „Chybu neurobíte, ak zvolíte pláž Elafonissi na ostrove Kréta. Piesok zo Sahary a krištáľovo modrá voda uspokojí aj najnáročnejších cestovateľov,“ hovorí Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia s najväčšou ponukou zájazdov na poslednú chvíľu na slovenskom internete.  

 

Tipy na dovolenku: 
Grécko, Kréta , all inclusive, letecky, od 403 eur, viac tu

 

 

Tip: Divoká príroda i priateľskí hostitelia

 

img


Minimum turistov, úchvatná divoká príroda a čisté more. Ak vás tradičné európske destinácie nudia a letoviská plné Slovákov desia, vyberte sa tento rok do Albánska. V krajine si na turistov ešte len zvykajú a nemôžete preto čakať zázemie frekventovaných letovísk. Nesprávne značenie ciest či neznalosť angličtiny ale bežní Albánci doháňajú priateľským prístupom a ochotou pomôcť. V panenskej prírode a na prázdnych plážach si na rušné prázdninové letoviská ani nespomeniete. Albánske pobrežie bolo dokonca tento rok zaradené do prestížneho rebríčka tipov na cesty, ktorý pravidelne vydáva New York Times. 


Tipy na dovolenku: 
Albánsko, Dürres, polpenzia, letecky, od 214 eur, viac tu  

 


5 rád, ako nakupovať last minute zájazdy 

 

1. Stanovte si vopred maximálnu cenu, ktorú ste ochotní za zájazd zaplatiť. Nezabudnite zohľadniť aj prípadné poplatky navyše. V niektorých krajinách si totiž priplatíte napríklad za internet či klimatizáciu na izbe. 

 

2. Dohodnite sa vopred v práci, aby s náhlym odjazdom nebol problém. Môže sa vám totiž stať, že odlet do vysnívanej destinácie za skvelú cenu bude už nasledujúci deň. 

 

3. Stanovte si priority, podľa ktorých sa budete pri vyberaní zájazdu rozhodovať. Je pre vás dôležitejšia blízkosť pláže alebo kvalita jedla?

 

4. Cestujte len s overenou cestovnou agentúrou, ktorá už funguje bez problémov dlhšiu dobu. A ponúkne vám komplexný servis. 

 

5. Prehliadnite si miesto, kam sa chystáte. Fotografie dodané hotelmi môžu niekedy klamať. Vďaka ostatným cestovateľom si ale na internete ľahko dohľadáte, ako lokalita vyzerá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies