49 ľudí sa zranilo pri pristávaní vyhliadkových balónov v Turecku

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 11:57 • 2 min
49 ľudí sa zranilo pri pristávaní vyhliadkových balónov v Turecku

ANKARA - Štyridsaťdeväť ľudí, väčšinou zahraničných turistov, sa dnes v strednom Turecku zranilo pri tvrdom pristátí troch teplovzdušných balónov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom turecká agentúra Anadolu. Podľa agentúry Dogan balóny prepravovali väčšinou turistov z Európy a Číny, ktorí sa zúčastnili na vyhliadkovom lete nad regiónom Kapadócia.

 

V oblasti však panovalo nepriaznivé veterné počasie. Nápory vetra náhle zmenili smer letu niekoľkých balónov, ktorých posádka tak bola nútená pristáť. Deviatich ľudí zranených pri tvrdom pristátí previezli do nemocnice so zlomeninami. Ďalším v nemocnici ošetrili ľahšie zranenia a prepustili, dodala agentúra Dogan.

 

Podobnú nehodu vo februári neprežil dánsky turista. Krajinu v Kapadócii tvoria sopečné usadeniny pochádzajúce zo sopiek blízkych hôr Erciyes Dagi a Hasan Dagi. Láva, vyvrhnutá pred takmer 2000 rokmi, zvetráva kvôli malému množstvu zrážok veľmi pomaly, pričom tvrdšie nerasty procesu zvetrávania takmer vôbec nepodliehajú, čo spôsobilo vznik charakteristických "komínov".

 

Oblasť je známa aj vďaka 30 v skalách vykopaným kláštorom a kostolom s freskami. V roku 1995 bol región okolo mesta Göreme vyhlásený za súčasť svetového kultúrneho a prírodného dedičstva pod ochranou UNESCO.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona