47% Juhoafričanov plánuje investovať do kryptomien

NETKY.SK • 13 Máj 2018, 15:48 • 2 min
47% Juhoafričanov plánuje investovať do kryptomien

Južná Afrika má na kontinente najsofistikovanejšie hospodárstvo a finančný sektor. Jeho obyvatelia sa čoraz viac prikláňajú k myšlienke investovania do obchodovania s kryptomenami a to aj napriek obavám z regulácie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nedávny prieskum uskutočnený v apríli ukazuje, že väčšina Juhoafričanov, ktorí nikdy predtým nevlastnili kryptomeny, plánujú investovať do kryptomien ich priamou kúpou alebo získaním expozície voči priemyslu prostredníctvom investícií do súvisiacich podnikov, ktoré ich ťažia.

 

„Z respondentov z prieskumu, ktorí nikdy nevlastnili kryptomeny, takmer 50% uviedlo, že plánujú investovať do kryptomien alebo ich ťažby v roku 2018,“ uviedlo v piatok informačné spravodajstvo MyBroadband.

 

Niekoľko ďalších technicky zdatných Juhoafričanov, ktorí reagovali na prieskum uviedlo, že stále plánujú kupovať tokeny napriek tomu, že nikdy neinvestovali do danej oblasti.

 

Globálne ceny Bitcoinu a Ethereum vzrástli v roku 2017 na rekordné hodnoty. Avšak začiatkom roka 2018 boli ceny volatilné. Ceny kryptomien sú náchylné na vývoj a regulačné otázky týkajúce sa digitálnych aktív na celom svete vedia tiež hýbať cenami.

 

Približne 25% respondentov prieskumu MyBoardband uviedlo, že investujú do kryptomien a ďalších 7% plánuje investovať do ťažby.

 

Cliffe Dekker Hofmeyer hovorí, že nedávne rozhodnutie prijaté Úradom pre výnosy z Južnej Afriky (SARS) týkajúce sa zdanenia kryptomien je príčinou ich rastúcej popularity.

 

Správy hovoria, že obchodovanie s kryptomenami narastá v Južnej Afrike, pričom niektoré reštaurácie a podniky už prijímajú virtuálne meny na platby. Iné africké krajiny, ako napríklad Zimbabwe sa vyhýbali uznaniu obchodu s Bitcoinom a to aj napriek tomu, že virtuálne meny čoraz viac pomáhajú likviditám a nedostatkom cudzej meny pri medzinárodných transakciách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona