40 rokov za vraždu futbalistu

NETKY.SK • 12 December 2016, 11:28 • 2 min
40 rokov za vraždu futbalistu

Washington - Dvadsaťdeväťročného Cardella Hayesa uznal súd v New Orleans vinným z vraždy bývalej hviezdy amerického futbalu Willa Smitha. Verdikt tak ukončil niekoľkotýždňový súdny proces v súvislosti s aprílovou autonehodou, ktorá sa skončila zastrelením niekdajšej opory tímu NFL New Orleans Saints.

slovakia

left justify in out

Tragická udalosť sa stala 9. apríla. Smith a jeho manželka Raquel boli v aute, keď do nich narazilo zozadu iné vozidlo. Následkom toho vrazilo futbalistovo auto do vozidla pred sebou. Smith sa dostal do konfliktu s druhým šoférom, ktorý následne vytiahol zbraň a vystrelil na mladý pár. Bývalý víťaz Super Bowlu bol na mieste mŕtvy, jeho manželku previezli do nemocnice. Strelca zatkla polícia.

 

Hayes na súde vyhlásil, že vystrelil na Smitha, lebo bol opitý, správal sa násilne a uchopil jeho zbraň. Ako uviedol denník USA Today, 12-členná porota ho uznala vinným aj z pokusu o zabitie Smithovej manželky Raquel. Tá sa zo zranení dostala. Hayesovi hrozí až 40 rokov väzenia, odsúdiť by ho mali 17. februára 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona