39 zranených pri nehode prímestského vlaku neďaleko Madridu

NETKY.SK • 22 December 2017, 20:03 • 2 min
39 zranených pri nehode prímestského vlaku neďaleko Madridu

MADRID - Dvoch vážne zranených si v piatok vyžiadala nehoda vlaku v španielskom meste Alcalá de Henares ležiacom asi 40 kilometrov východne od Madridu. Zranenia utrpelo 39 ľudí, pričom stav 11 z nich je stredne ťažký.

slovakia

left justify in out

Ostatní utrpeli podliatiny a niektorí i šok, spresnila agentúra AP s odvolaním sa na španielske lekárske zdroje. K incidentu došlo o 15.37 h SEČ, keď prímestský vlak v stanici vrazil do zarážadla na konci slepej koľaje. Železničná spoločnosť RENFE oznámila, že príčiny nehody prešetruje, vlak ale v tom čase nešiel vysokou rýchlosťou. Doprava na trati nebola prerušená, ale niektoré vlaky mali v dôsledku nehody meškanie.

 

Podobná nehoda sa odohrala v júli v Barcelone, kde vlak v stanici tiež narazil do zarážadla. Ľahko zranených bolo 50 ľudí. K inej nehode došlo v novembri, keď sa na podmáčanej trati medzi Málagou a Sevillou vykoľajil osobný vlak a zranenia utrpelo 27 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona