30-sekundový test s ľadom odhalí, ako je na tom vaše srdce

NETKY.SK • 10 Január 2020, 11:01 • 2 min
30-sekundový test s ľadom odhalí, ako je na tom vaše srdce

Ľudské srdce je tak silné, že dokáže biť istý čas aj po tom, čo sa ocitne mimo vaše telo. Je to najdôležitejší telesný orgán, ktorý vás udržuje pri živote. Existuje jeden trik, pomocou ktorého zistíte, či je vaše srdce v poriadku.

slovakia

left justify in out

Podľa britského thesun.co.uk už za pol minúty zistíte, či vaše srdce funguje tak, ako má. Poďte to vyskúšať! Ale pozor! Považujte tento test len ​​za orientačný. Existuje totiž veľké množstvo faktorov, ktoré ovplyvňujú stav vášho srdca.

 

Ako na to?

Nalejte veľmi studenú vodu do väčšej misky, aby sa vám do nej zmestili obe dlane. Môžete pridať aj ľad, aby ste dosiahli presnejšieho výsledku.

 

Následne vložte ruky do vody s kockami ľadu a nechajte ich tam pol minúty. Tak uvidíte, ako bude vaša krv reagovať, až príde do kontaktu s ľadom.

 

Môže sa stať niektorá z týchto vecí:

1. Prsty sčervenajú

Ak ste spozorovali červené prsty, je to dobrá správa! Znamená to, že nemáte žiadne problémy súvisiace s okysličovaním krvi. Vaše srdce a krvný obeh sú zdravé.

 

img

 

2. Prsty sú bledé, alebo modrasté

Ak sú vaše prsty bledé alebo majú dokonca modrú farbu, pravdepodobne máte problémy s krvným obehom. Stáva sa to kvôli nízkej hladine kyslíka v červených krvinkách. Tiež to môže byť spôsobené tým, že okysličená krv má problém dostať do celého vášho tela.

 

V tomto prípade sa pokúste danú oblasť zahriať alebo masírovať, aby sa farba dostala do normálu.

 

Ak sa tak nestane, je na čase navštíviť lekára. Obzvlášť v prípade, že je modré sfarbenie sprevádzané týmito príznakmi: lapáte po dychu, máte horúčku, pociťujete bolesť hlavy, máte bolesť v hrudi, potíte sa, máte závrat alebo na vás idú mdloby. Tiež môžete pociťovať necitlivosť v rukách, nohách, prstoch.

 

Pamätajte, že najlepším spôsobom, ako udržiavať svoje srdce zdravé, je pravidelná kontrola hladiny cholesterolu, meranie krvného tlaku a prevencie proti cukrovke. K tomu vám pomôže zdravý životný štýl a pravidelný pohyb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies