30 mŕtvych a 13 zranených pri havárii lietadla na Sibíri

NETKY.SK • 2 Apríl 2012, 06:52 • 2 min
30 mŕtvych a 13 zranených pri havárii lietadla na Sibíri

30 mŕtvych a 13 zranených pri havárii lietadla na Sibíri - Svet Tridsať mŕtvych a 13 zranených si vyžiadala havária civilného dopravného lietadla ATR-72, ktoré sa dnes ráno zrútilo v regióne Ťumeň na Sibíri. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvola

slovakia

left justify in out

img

Tridsať mŕtvych a 13 zranených si vyžiadala havária civilného dopravného lietadla ATR-72, ktoré sa dnes ráno zrútilo v regióne Ťumeň na Sibíri. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na hovorcu ruského ministerstva pre mimoriadne situácie. 
      Na palube bolo 39 cestujúcich a štyria členovia posádky. Medzi mŕtvymi sú aj deti, uviedla televízia Russia Today.
      Podľa agentúry RIA Novosti, odvolávajúcej sa na hovorcu centrály záchrannej operácie, stroj ATR-72 spoločnosti UTair havaroval približne o 05.50 h moskovského času krátko po štarte z letiska Roščino v meste Ťumeň (2100 kilometrov východne od Moskvy). Jeho trosky sa našli približne dva kilometre východne od dediny Gorkovka, ležiacej 35 kilometrov od letiska Roščino.
      Na palube malo byť pôvodne 40 cestujúcich, ale jeden do lietadla nenastúpil, povedal pre RIA Novosti zástupca ťumenského prokurátora Valentin Tarasov.
      Spojenie s lietadlom, ktoré smerovalo do mesta Surgut (650 kilometrov severovýchodne od Ťumeňa), správneho centra Surgutského rajóna v Chanty-Mansijskom autonómnom okruhu, sa prerušilo onedlho po vzlietnutí. Stroj sa pri dopade vznietil a rozbil na tri kusy.
      Na mieste nešťastia zasahuje takmer 200 záchranárov a 43 špecializovaných vozidiel.
      Príslušné miesta začali vo veci trestné vyšetrovanie pre porušenie bezpečnostných pravidiel a prevádzky železničnej, leteckú a vodnej dopravy. Vyšetrovaciu komisiu zriadilo aj ruské ministerstvo dopravy.
      ATR-72 je dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo určené na krátke a stredné vzdialenosti. Pojme 74 cestujúcich a dvoch pilotov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies