3 jednoduché cviky na ráno. Stihnete ich do šiestich minút

NETKY.SK • 16 August 2018, 06:00 • 2 min
3 jednoduché cviky na ráno. Stihnete ich do šiestich minút

BRATISLAVA- Pravdepodobne aj vy sama trpíte nedostatkom času, alebo nedostatočnou motiváciou na cvičenie. Ak aj napriek tomu chcete so sebou niečo robiť, alebo potrebujete naštartovať metabolizmus, vstaňte o 6 minút skôr a zacvičte si tieto tri jednoduché cviky na ráno. Budete k tomu potrebovať len vlastné telo a samozrejme odhodlanie začať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ráno je ideálnou časťou dňa, kedy si môžete zacvičiť a zároveň sa tým nakopnúť do celého dňa. Vďaka nasledujúcim cvikom a celkovo cvičeniu, budete mať počas dňa oveľa viac energie, lepšiu náladu a je možné, že sa dokonca na rána začnete tešiť. Dôležité je hlavne vydržať a samozrejme postaviť sa z postele už po prvom zazvonení vášho budíka. Tak ako, pripravené?

 

Drep

 

Najobľúbenejší a zároveň jeden z najúčinnejších cvikov pre všetkých športovcov, či športových nadšencov je samotný drep. Drep je skvelý cvik nielen na zadok, či nohy, ale aj na celé telo, keďže počas neho prirodzene spaľujeme a na to, aby sme ho vykonávali vydávame značnú časť energie. Podstatnou vecou počas drepovania je hlavne technika a tým pádom to, aby ste ho odcvičili správne. Báť sa však nemusíte, pretože akonáhle si osvojíte techniku, stane sa vaším obľúbeným cvikom.

Ako na to?

 

Postavte sa s nohami rozkročenými na šírku ramien, poprípade viac. Špičky a kolená nasmerujte mierne do strán. Chrbticu vyrovnajte, zatiahnite lopatky, brucho prirodzene stiahnite a pomaly klesajte dole. Nepredkláňajte sa a snažte sa ísť do svojho maxima. Drep vyzerá podobne ako to, keď si sadáte na stoličku. Čím viac dáte nohy od seba, tým hlbšie sa dostanete. Čiže je len na vás, či zvolíte sumo drep (širší), alebo zostanete pri tom klasickom. V oboch prípadoch si krásne vypracujete spodnú časť tela. Drepujte pomalšie, dýchajte správne (dole nádych a hore  je výdych), nohy držte pevne na zemi a opakujte cvik niekoľkokrát počas dvoch minút.

 

 

Plank

 

Skvelý cvik na precvičenie celého tela a na spevnenie core, čiže stredu tela. Možno sa vám bude zdať na začiatku náročný, ale po tom, ako ho budete cvičiť denne, zistíte, že nie je až taký, ako na prvý pohľad vyzerá.

Ako na to?

Dajte sa na štyri a postupne od seba odtiahnite nohy a položte ich vo vystretej pozícií na špičky, kým prednú časť tela natiahnete a dáte sa na lakte, poprípade na vystreté ruky. Telo máte počas celého cvičenia natiahnuté a pevné. Dôležité je tiež to, aby ste nezdvíhali zadok vyššie, ale zostali v rovnej polohe „dosky.“ Skúšajte sa v polohe udržať 10 sekúnd a postupne s pauzami sa dopracujte až ku dvom minútam.

 

Jogging, alebo šprint na mieste

 

Nemusíte ísť ani von na to, aby ste si dali krátke kardio. Predstavte si, že bežíte a naozaj bežte, ale len na mieste. Ruky majte popri tele a na začiatok sa snažte udržať jedno tempo. Časom zrýchľujte, alebo tempo jednoducho striedajte. Aj tento cvik vykonávajte po dobu dvoch minút.

Ak budete pravidelne cvičiť tieto tri cviky, výsledky na vašom tele čoskoro zbadáte. Celé cvičenie si môžete prirodzene časom predĺžiť na 10, 20, či dokonca 30 minút. Hlavné je si to celé užiť, cvičiť pravidelne a nezabúdať ani na zdravú a vyváženú stravu. V neposlednom rade sa nezabudnite na začiatku a na konci ponaťahovať a vystrečovať.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucia Fabova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies